Social

Comasarea spitalului de la Izvoru are efecte adverse în cazul unităţii medicale de la Giurgiu

Dacă pentru comasarea spitalelor de la Singureni şi Vadu Lat, Ministerul Sănătăţii s-a consultat cu autorităţile giurgiuvene, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu unitatea sanitară din Izvoru. Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, a abordat şi acest subiect în conferinţa de presă de săptămâna trecută.

Transformarea Spitalului de Boli Infecţioase de la Singureni şi cel neuropsihiatric de la Vadu Lat în secţii exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost o decizie pe care Ministerul Sănătăţii a luat-o împreună cu autorităţile din Giurgiu, a spus Dumitru Beianu.

În ceea ce priveşte însă schimbarea statutului spitalului de pneumoftiziologie de la Izvoru, nu a fost propunerea Consiliului. De altfel, reprezentanţii autorităţilor giurgiuvene vor încerca să ridice această problemă chiar la minister. Va fi trimis astfel un material fundamentat cu tot ceea ce implică comasarea celei de-a treia unităţi medicale din Giurgiu, şi, în măsura în care se va putea, autorităţile giurgiuvene vor chiar să stea de vorbă personal cu ministrul Attila Cseke, a anunţat Beianu.

Comasarea spitalului de la Izvoru ar aduce doar efecte negative, a mai spus edilul judeţean. În afară de faptul că medicii care profesează acum la spitalul de pneumoftiziologie ar putea pleca odată cu externalizarea serviciilor, s-ar putea impune în acest caz chiar disponibilizări la Spitalul Judeţean, pe fondul lărgirii automate a schemei de salarizare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!