Actualitate

Dosarul lui Tănăsoaia va fi rejudecat la Tribunalul Giurgiu

Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia la cinci ani de închisoare fiind astfel desfiinţată, s-a anunţat într-un comunicat de presă remis marţi, 11 septembrie, prin Mediafax.

Asta au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au admis atât recursul formulat de Tănăsoaia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cât şi contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsă mai mare.

Aşadar, instanţa supremă a dispus ca dosarul să fie trimis pentru rejudecare la Tribunalul Giurgiu, Tănăsoaia urmând a fi judecat în continuare în stare de arest.

De menţionat, Ionuţ Tănăsoaia a declarat în faţa instanţei că pe 9 octombrie 2011, în clubul de noapte în care Hardy şi-a pierdut, practic, viaţa, el nu a făcut altceva decât să încerce aplanarea unei situaţii ce stătea să explodeze ca şi violenţă. Totodată, avocatul lui Tănăsoaia, Emil Vucă, a invocat în faţa instanţei comportamentiul violent ce-o caracteriza pe victimă. Vucă a precizat că la dosarul cauzei există dovezi că Chauncey Hardy a fost acuzat în SUA pentru deţinere ilegală de droguri şi a fost exclus dintr-o ligă baschebalistică pentru comportament violent.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!