Actualitate

  Oncesti: IMPLICARE ÎN VIAȚA COMUNITĂȚII

Persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale în centrul din localitatea Oncești au primit, din partea Grupului de inițiativă și organizare Fiii Satului Oncești, invitația de a participa la sărbătoarea Rusaliilor, eveniment ce a avut loc  duminică, 27 mai 2018  în curtea bisericii din localitate.
După slujba religioasă, persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale, însoțite de personalul centrului, au asistat la desfășurarea unor obiceiuri tradiționale ale comunității: spălatul copiilor pe picioare, servirea orezului cu lapte (colarez) și a scovergilor cu brânză, jocul Călușarilor din Oncești.
”Bătrânii din cămin fac acum parte din comunitatea satului Oncești, de aceea ni s-a părut  firesc să îi implicăm în viața acestei comunități. Cu mare  drag i-am invitat, ne-a bucurat prezența lor aici”, a declarat  Stelian Manea, reprezentant al  Grupului de inițiativă și organizare Fiii Satului Oncești.
Mulțumim Grupului de inițiativă și organizare Fiii Satului Oncești. Centrul  pentru persoane vârstnice este deschis spre comunitate, promovează contactele sociale și facilitează participarea beneficiarilor la activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber,  invitația de participare  la acest eveniment  fiind  binevenită”,  a declarat Cătălina Ene, șef al Centrului pentru persoane vârstnice Oncești.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!