Actualitate

Sâmbătă se stabilesc şefii secţiilor de votare

În timp ce candidaţii la alegerile parlamentare sunt în plină campanie electorală, Tribunalul, Biroul Electoral Judeţean şi Prefectura continuă pregătirile pentru buna desfăşurare a alegerilor din 9 decembrie. O nouă etapă a acestor pregătiri este programată sâmbătă, 24 noiembrie, când vor fi traşi la sorţi preşedinţii secţiilor de votare.

Este ultima fază a pregătirii alegrilor în care este implicat Tribunalul Giurgiu. Conform legii, acesta organizează sâmbătă tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor birourilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora:

Potrivit prevederilor legale, preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii lor se desemnează dintre magistraţii şi juriştii aflaţi pe listele propuse de preşedintele Tribunalului şi, respectiv, Prefectură, liste ce trebuie să cuprindă un număr de propuneri cu 10% mai mare decât cel necesar, asigurându-se, astfel, o rezervă la dispoziţia preşedintelui Tribunalului, pentru înlocuirea, în cazuri deosebite, a titularilor. În cazul în care numărul juriştilor este insuficient pentru completarea acestor liste, prefectul poate propune alte persoane cu reputaţie bună, care nu trebuie să facă parte din niciun partid politic. După desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor, birourile electorale ale secţiilor de votare vor fi completate cu reprezentanţii partidelor politice. Şedinţa de sâmbătă, în care se trag la sorţi preşedinţii şi locţiitorii, este publică, aceasta însemnând că orice giurgiuvean interesat poate asista la această operaţiune.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!