La zi

Săptămâna Mobilităţii Europene a debutat şi la Giugriu

marsÎn fiecare an, în perioada 16-22 septembrie în toată Europa se sărbătoreşte “Săptămâna Mobilităţii Europene”. Evenimnetul a debutat miercri, 16 septembrie,  de “Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon”.

Sloganul manifestării din acest an se numeşte “Multimodalitate. Alege. Schimbă. Combină. (Choose. Change. Combine)”, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Municipiului Giurgiu, dar şi cu alte instituţii vor derula o serie de acţiuni tematice, toate menite să promoveze utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, dar şi protejarea stratului de ozon.

Conform spuselor Ramonei Luca, reprezentant APM Giurgiu, miercuri a avut loc un marş tematic la care au participat peste 200 de elevi de la cele nouă şcoli gimnaziale din municipiu, iar la sfarşitul marşului aceştia au luat parte la discuţii interactive cu specialiştii în domeniu.

Săptamâna Mobilităţii Europene se va încheia la Giurgiu în data de 22 septembrie pe pietonala din centrul oraşului. Acolo vor avea loc competiţii sportive (concursuri de role), la care vor participa elevii giurgiuveni din clasele I-VIII. De altfel,  ziua de 22 septembrie va fi numită şi “Un oraş fără automobilul tău”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!