La zi

Fondul clasei oficializat

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, este interesat de o modalitate prin care şcolile să beneficieze de mai mulţi bani, părinţii şi, în general, cei care vor să finanţeze instituţiile şcolare, urmând să o poată face direct în conturile acestora. De asemenea, Pricopie vrea să extindă şi la instituţiile de învăţământ din România sistemul de donare de 2% din impozitul pe profit existent pentru organizaţiile nonguvernamentale.

Care este părerea actualului ministru despre fondul clasei, după ce ani de-a rândul, Ecaterina Andronescu a susţinut că acesta se plasează clar în afara legii? Remus Pricopie nu este de acord cu predecesorul său, Andronescu, între altele, recomandând părinţilor să nu care cumva să mai ofere bani pentru aşa zisul fond al şcolii. La polul opus, aşadar, Pricopie a luat legătura cu Ministerul Finanţelor pentru a se găsi o soluţie.

Concret, pentru a intra în deplină legalitate când vine vorba de fondul şcolii, ministrul Educaţiei a declarat că ”este nevoie de un mecanism mult mai clar pentru ca opţiunile părinţilor de a sprijini o şcoală să urmeze un traseu legal şi vizibil.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!