Actualitate La zi

Pompierii giurgiuveni, prezenți la datorie 24 de ore din 24

Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.
În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

 • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs pe DN 5, în zona localității Daia
  Accidentul a avut loc azi-noapte, în jurul orei 02:35, fiind implicat un autotren, care a ieșit în afara părții carosabile și s-a lovit de un mal de pământ.
  La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea măsurilor PSI.
  Șoferul autovehiculului, un cetățean turc, a fost preluat de un echipaj SAJ pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 • acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs în localitatea Cartojani
  Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 12:45, între două autoturisme.
  La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos.
  Într-unul din autoturisme se afla doar șoferul, iar în celălalt o fetiță, în vârstă de 10 ani, și mama sa. Copilul a fost preluat de echipajul SMURD și a primit îngrijiri medicale, acuzând dureri la membrele inferioare și în zona spatelui.
  Ulterior fetița fost transportată la un spital din București.
  Pompierii au asigurat măsurile PSI la fața locului, fiind scurgeri de carburanți pe partea carosabilă.
 • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 13 situații;
 • informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în municipiul și județul Giurgiu
  Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în municipiul Giurgiu și în 19 localități ale județului.
  Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.
  Reamintim cetățenilor că cea mai bună metodă de combatere a acestei pandemii este adoptarea unui comportament responsabil, prin respectarea următoarelor recomandări:
   folosiți, în mod corect, masca de protecție, astfel încât să vă acopere nasul și gura. Nu uitați să o schimbați la fiecare 4 ore;
   spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
   nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
   evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
   păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
   dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
   limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
   evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!