Actualitate

INFOTRAFIC. Circulație îngreunată din cauza poleiului în 11 județe din țară.

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de polei pentru București și 11 județe din România. Inspectoratul General al Poliției Române recomandă șoferilor să circule cu mare prudență.
Județele afectate de polei sunt Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila, Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Vaslui, dar și în București.
Potrivit Infotrafic, în judeţul Giurgiu a nins, iar pe drumurile naionale s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două mesaje de informare şi atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi la condiţii de formare a poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari), dar şi atenţionări nowcasting referitoare la polei pentru judeţele Vaslui, Galaţi, Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi şi municipiul Bucureşti (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.
Mare atenţie! Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă poleiul se formează într-un timp foarte scurt.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!