Actualitate

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, LA GIURGIU

În cadrul manifestării „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, activitate ce se va desfășura în perioada 22-26 octombrie a.c., sub coordonarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Giurgiu, vor fi realizate activități preventive  în domeniile prioritare și concursuri pe teme preventive având ca beneficiari elevi din cadrul unităților de învățământ, dar și cetățenii comunității giurgiuvene.
Programul manifestărilor „SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”:
 LUNI și MARȚI: 

  • întâlniri cu elevii claselor a XI a și a XII a, din cadrul liceelor giurgiuvene pe tema prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

La activități participă specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.
Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al
Poliției de Frontieră Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu și  Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu,  la Sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.
MIERCURI: 

  • activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului desfășurate la Mănăstirea “Sfântul Ioan Rusul”  Slobozia,  ocazie cu care va fi promovat și patrimoniul cultural-național cu sprijinul “ASOCIAŢIEI PERSOANELOR VÂRSTNICE”, din municipiul Giurgiu.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu reprezentanții ai Serviciului Rutier, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Giurgiu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu și ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.
JOI: 

  • Organizarea unui concurs sub egida “O VIAŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”, pe teme de prevenire a violenței stradale, în școală și în familie, în Parcul Alei, cu tineri din municipiul Giurgiu.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu.
VINERI:

  • Acțiuni stradale privind siguranța rutieră în municipiul Giurgiu. Vor fi expuse scaune care, la atingere, povestesc despre experiențele pe care diferite persoane le-au avut în trafic, pe drumurile publice.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, la Teatrul „Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu.
Activitățile preventive derulate în cadrul manifestării „SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, se vor desfășura și în orașele Mihăilești și Bolintin Vale, dar și în mediul rural de către polițiști din cadrul structurilor de poliție de proximitate, precum și de către polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție comunale.
===
Activitatile ce se desfasoara in aceast saptamana au fost prezentate luni, 22 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu unde a avut loc o conferință de presă susținută de Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, comisar șef de poliție GEORGESCU CONSTANTIN-CĂTĂLIN, impreuna cu partenerii: col. Rusanu Daniel, Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu, cms sef Marian Gogoneata, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, cms sef. Viorel Chiran, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Gigi Oprisan, Inspectoratul Școlar Județean, Dan Sima, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Alina Gheorghisor, Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu. Toti partenerii au subliniat buna conlucrare din ultimul an, an in care s-au realizat multe activitati in comun si, totodata, si-au manifestat dorinta de a conlucraa si pe viitor.
De asemenea, in cadrul conferinței de presă a fost lansată campania de prevenire a accidentelor rutiere “FII VIZIBIL”, în care sunt implicați bicicliști, amanunte fiind oferite de cms sef Marian Popescu, Poltia rutiera.

M.M.G.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!