Actualitate Comunicate

Șase incendii de vegetație uscată, la sfârșitul săptămânii

În ultimele zile, pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea a șase incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:
⦁ Brăniștari: au ars aproximativ 7 ha de vegetație uscată și stuf, pe izlazul satului;
⦁ Mihai Vodă: au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată și anvelope uzate;
⦁ Trestieni: au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
⦁ Giurgiu (Valea lui Gheorghiță): au ars aproximativ 4.000 mp de vegetație uscată;
⦁ Falaștoaca: au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată;
⦁ Brezoaia: au ars aproximativ 20 mp de vegetație uscată și mărăciniș.
Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii din cadrul Detașamentelor Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzii de Intervenție Colibași și Punctului de Lucru Călugăreni, cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a acestora a focul deschis în spații deschise.
Informare preventivă
Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc.
Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.
Precizam faptul că, în urma incendiilor de vegetație uscată, coordonatele suprafețelor agricole afectate vor fi înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform unui protocol de colaborare încheiat, la nivel național, în vederea monitorizării modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!