La zi

Scandal la Metrorex, episodul +infinit

646x404Peste 3000 de sindcalişti au protestat miercuri, 18 septembrie, în Capitală, motivul fiind, lesne de anticipat, legat de legislaţia în vigoare. Legislaţie care nu le dă posibilitatea să renegocieze contractele colective de muncă, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Astfel, sindicaliştii ameninţă că dacă revendicările nu vor fi rezolvate, începând cu 30 septembrie, vor opri activitatea pe termen nelimitatat, atât la metrou cât şi la RATB.

Până la reluarea discuţiilor dintre guvern şi liderii Metrorex, este de menţionat ce a declarat premierul Victor Ponta pe această speţă:

”În timp ce ei vor salarii mai mari, noi plătim 800 de milioane subvenţii de la cetăţeni numai pentru metrou. Ce se poate, facem, dar în acelaşi timp – şi asta îi deranjează în fapt pe domnii lideri Metrorex – nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma sindicat. Dacă asta e supărarea, pe asta n-o putem îndrepta. Firma sindicatului care să intermedieze toate activităţile metroului? Asta nu se mai poate!”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!