Actualitate La zi Social

SCANDAL LA STOENEŞTI: Un bărbat susţine că ar fi fost bătut de şeful de post. El a făcut plângere la Poliţie

1463294_730600906974137_1779670586_nCaz controversat în satul Stoeneşti din comuna cu aceeaşi denumire, judeţul Giurgiu. Mama unui tânăr din localitate a chemat presa, după ce, susţine ea, băiatul ar fi fost bătut cu bestialitate, în secţia de Poliţie Stoeneşti, de şeful de post şi de un alt angajat.
Rada Anchidin ne-a declarat că băiatul său, Costel, în vârstă de 30 de ani, a sunat-o duminică seara, spunând că se află în secţia de poliţie din sat. Când a ajuns acolo, femeia l-ar fi găsit pe tânăr legat cu cătuşe şi plin de sânge pe faţă.
Tânărul i-a zis că ar fi fost bătut, iar numai la insistenţele mamei sale, poliţiştii i-ar fi dat drumul.
Costel ne-a povestit că oamenii legii au venit la el cu o seară în urmă, în timp ce el ar fi aşteptat lângă o maşină un prieten. În autoturismul cu pricina, zice tânărul, ar fi intrat, din greşeală, un biciclist care a şi chemat poliţia. „Şeful de post, Roşu Florin, a venit şi m-a lovit cu pumnii din spate. Da, acolo în public. Am martori. Dup-aia m-a luat şi m-a dus la secţie, acolo au stins lumina şi m-au bătut. El şi celălalt poliţist care era de serviciu”, a declarat Costel Anchidin.
IJP a demarat o anchetă în acest caz
Cei de la Poliţie au însă o altă variantă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IJP) Giurgiu, comisar Cristian Şuţă, într-adevăr un incident în care a fost implicat tânărul cu pricina a fost sesizat duminică seară, la 112.
Cel care a chemat poliţia este biciclistul care susţine că tânărul Costel l-ar fi acroşat cu maşina. „Întrucât şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat să fie testat cu aparatul Drager sau să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, acesta este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi pentru refuzul recoltării probelor biologice”, a spus Şuţă.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu ne-a declarat că cei de la conducerea Inspectoratului au demarat o anchetă la postul de poliţie din Stoeneşti şi că, în urma rezultatelor, vor fi luate măsurile ce se impun.
Până atunci, Costel şi mama sa au făcut deja plângere scrisă la IJP Giurgiu, iar femeia susţine că ar fi reclamat cazul, telefonic, inclusiv la IGPR. Costel îşi va scoate şi un certificat medico legal şi susţine că va merge până la capăt.
 
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!