Actualitate La zi Social

Cu toate radarele pe drumurile din Giurgiu

118377 politieAu în vedere prevenirea producerii unor accidente rutiere grave, astfel că, poliţiştii giurgiuveni vor ieşi în stradă, cu toate radarele, în perioada 15-17 noiembrie.
Cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IJP) Giurgiu anunţă, printr-un comunicat, că la activităţile rutiere specifice vor participa atât poliţişti de la Rutieră, cât şi poliţişti de la Ordine Publică. Ei vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.
Ca de fiecare dată, oamenii legii au şi recomandări pentru şoferi, ca să nu fie cazul să-i oprească în trafic. Acestea se referă în primul rând la adaptarea vitezei la condiţiile de drum şi trafic sau la păstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autoturismul din faţă.
„Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranţă! Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, se mai arată în comunicatul celor de la IJP Giurgiu.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!