Actualitate

Schimbarea directorului CSS Giurgiu a fost o decizie pur politică luată de Inspectoratul Şcolar!

Din nou, fără nicio justificare şi pe nepusă masă, Inspectoratul Şcolar Judeţean a mai schimbat recent din funcţie un director, de această dată pe cel al Clubului Sportiv Şcolar, Marian Damian. Recent, ne-a vorbit despre acest subiect profesor în cadrul CSS, Smaranda Iliescu, menţionând că, în opinia sa, decizia este pur politică.  Marian Damian a fost schimbat din funcţie pe 3 noiembrie, prin încetarea detaşării, iar motivaţia adusă de către Inspectoratul Şcolar s-a limitat la explicaţia „Încetarea detaşării a fost făcută în interesul învăţământului”. Despre ce interes poate fi vorba şi despre care învăţământ, având în vedere că în perioada în care a fost manager al Clubului Sportiv Şcolar, Damian a avut exclusiv rezultate notabile? Profesorul Smaranda Iliescu consideră că este vorba, într-adevăr, despre un interes, dar în niciun caz nu are legătură cu învăţământul.

„A fost o schimbare pur politică, la fel ca şi la şcolile 2 şi 5. Este o răzbunare a inspectorului general (Alexandru Burgui – n.r.) legată de persoana mea, nu ştiu de ce, politic se zice. Dar dacă ar fi aşa de vigilent inspectorul general cu toate şcolile, ar fi bine. Sunt extraordinar de dezamăgită pentru că, practic, a venit cineva care habar nu are ce se întâmplă în acest oraş, mai vin şi alţii dinafară  care vor să se amestece în treburile municipiului, dar doar dictează. Este scandalos!”, a declarat prof. Smaranda Iliescu.

Pe de altă parte, doamna Iliescu a adăugat că la scurt timp după schimbarea din funcţie a lui Marian Damian, au început şi controalele asupra Clubului Sportiv Şcolar Giurgiu.

„Acum, singura secţie care este controlată în exces este secţia baschet. M-au controlat şi la bani, au chemat şi Curtea de Conturi, cred că este o mare mizerie. Dacă s-ar uita inspectorul la ce se petrece acum în şcoli, ar fi bine, m-aş bucura pentru elevi, profesori şi părinţi, pentru că ar însemna, într-adevăr, ceva pentru învăţământ”, a mai spus Smaranda Iliescu.

Domnia sa a precizat că nici IŞJ Giurgiu şi nici Ministerul Educaţiei nu au ajutat financiar CSS, cei mai mulţi bani pentru sprijinirea şi încurajarea performanţei venind din surse extrabugetare.

La rândul său, fostul director al CSS Giurgiu, Marian Damian, a acceptat să vorbească despre recenta sa schimbare din funcţie. „Cred că cel mai important aspect al acestei teme este faptul că după şase ani de mandat petrecuţi în fruntea Clubului Sportiv Şcolar, colegii mei, prin vocea doamnei profesor Smaranda Iliescu, spun că schimbarea mea nu a fost una pe criterii valorice, ci pe criterii politice. Asta pentru mine înseamnă foarte mult şi consider că pentru toată lumea care mă cunoaşte înseamnă, dacă vreţi, o explicaţie a activităţii mele şi a tot ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani la Clubul Sportiv Şcolar”, a spus Marian Damian.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!