Actualitate

Schimbări pe bandă rulantă la conducerea Şcolii Generale din Mihai Bravu

“Nu vrem alt director!”. Acesta a fost mesajul scandat marţi, 29 martie, de zeci de elevi şi părinţi în faţa Şcolii Generale din Mihai Bravu, în momentul în care reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se aflau în unitate pentru schimbarea lui Viorel Argentin.Oamenii au declarat că s-au săturat de manevre politice şi că vor o conducere stabilă. Nemulţumirea elevilor, a părinţilor şi a unor cadre didactice de la Mihai Bravu nu este de ieri, de azi. După spusele acestora, în ultimele zece luni au fost schimbaţi patru directori, fapt care a afectat buna desfăşurare a activităţii la şcoala generală din comună, şi de fiecare dată nu li s-a oferit nicio explicaţie. Marţi însă, nu au mai vrut să tacă şi a izbucnit un protest în momentul în care inspectorul general adjunct Marin Tudor şi inspectorul Luminiţa Dan s-au prezentat la şcoală pentru a-l schimba din funcţie pe Viorel Argentin, director de doar 28 de zile. Vechiul director, la acel moment, ne-a confirmat spusele părinţilor. Schimbările în şcoala de la Mihai Bravu sunt la ordinea zilei şi, spune acesta, s-ar face pe criterii politice.

Mărul discordiei este, se pare, inspectorul Victor Badea, care ar fi forţat nota pentru a-şi păstra postul, metodă pe care Viorel Argentin nu a agreat-o şi care l-ar fi adus pe director în pragul demiterii.

Proaspăt instalat ca director, Cristian Bucur a confirmat şi acesta că multiplele schimbări de conducere nu sunt benefice pentru sistemul educaţional, dar nu a vrut să comenteze situaţia creată. Deşi nu li s-a oferit nicio explicaţie unele cadre didactice şi părinţii cred că schimbarea lui Argentin a venit din cauza nesupunerii lui faţă de inspectorul Victor Badea. Supăraţi de cele întâmplate părinţii au ameninţat că nu îşi vor trimite copiii la şcoală dacă situaţia nu se va remedia şi Viorel Argentin nu va redeveni director, post primit în urmă cu 28 de zile şi retras marţi, fără nicio explicaţie.

În cursul zilei în care s-a petrecut incidentul am încercat să luăm legătura cu inspectorul general adjunct Marin Tudor, numai că acesta nu a fost de găsit la sediul inspectoratului şi nici nu a răspuns nici pe telefonul mobil.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!