Actualitate

Lucrările la sediul vechi al Prefecturii vor rămâne în stand-by şi anul acesta

A rămas în paragină şi riscă să mai rămână aşa mult timp de acum încolo, până când vor fi soluţionate contestaţiile depuse la ultima licitaţie. Vechea clădire a Prefecturii Giurgiu se află în paragină riscând să se degradeze şi mai rău dacă lucrările nu vor fi reluate curând. Au fost începute în mai, 2007 şi s-a lucrat intens timp de doi ani, după care au fost stopate în mai, 2009, când contractul cu respectivul constructor a expirat.

Multiplele schimbări produse la Prefectura Giurgiu au făcut ca încheierea unui act adiţional la contractul iniţial să nu se mai producă şi astfel s-a ajuns din nou la procedura de licitaţie publică. Şantierul a fost părăsit şi au fost reluate procedurile. La licitaţie s-au înscris cinci firme de construcţii, fiind declarată câştigătoare, evident, doar una dintre ele. Trei dintre societăţi au decis să depună contestaţie, două au fost soluţionate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, dar au mers mai departe in instanţă. Aici firul se rupe, urmând a fi reînnodat, desigur, după perioadele interminabile a proceselor în instanţă din România de azi.

În prezent, clădirea este abandonată şi în acelaşi stadiu în care a fost lăsată de muncitori în 2009, deşi în 2010, ministerul de Interne a alocat 900.000 de lei pentru continuarea lucrărilor, bani care nu au putut fi cheltuiţi şi au fost rambursaţi. Din păcate, după cum stau lucrurile în prezent, se pare că va mai curge multă apă pe Dunăre până când vechea clădire a Prefecturii va arăta cel puţin ca înainte de reparaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!