Actualitate

Școală după Școală” – o șansă reală la educație pentru elevi

Un nou proiect-pilot în domeniul educației va fi lansat în dezbatere publică, ca urmare a preocupării guvernului Orban pentru elevii care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate.

Este vorba despre programul ”Școală după Școală”, pentru care vor fi alocate 20 de milioane de euro, bani ce provin atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene.

Prin acest proiect, fiecare elev va beneficia de o finanțare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”. Prin implementarea lui se urmărește: îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar; reducerea dificultăților și discrepanțelor în însușirea abilităților de scris, citit și socotit;   îmbunătățirea rezultatelor școlare și crearea oportunităților de dezvoltarea a unor abilități de viață independentă, precum și prevenirea neglijării copiilor;  întoarcerea părinților la lucru.

Initiatorii spun ca astfel se va simplifica viața a mii de familii active.

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat că „acest demers este o investiție în viitorul copiilor, în contextul în care toate studiile internaționale relevă că un astfel de program poate reduce simțitor rata abandonului și poate stimula copiii care nu sunt școlarizați, la acest moment, să se întoarcă în bănci.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!