Educație La zi

Școala Gimnazială ,,Sfinții Martiri Brâncoveni” Giurgiu – Erasmus+

Școala Gimnazială ,,Sfinții Martiri Brâncoveni” Giurgiu continuă tradiția implementării și organizării de Proiecte Erasmus+, prin acestea reușind să-și dezvolte dimensiunea europeană, un obiectiv major inclus în Planul de Dezvoltare Instituțională. Aflată în cel de-al treilea an de Acreditare Erasmus, și cu proiectul aprobat pentru anul al patrulea, școala a facilitat participarea a  12 cadre didactice  la cursuri de formare, din Croația (Split) și Spania (Barcelona și Estepona),  prin care  și-au dezvoltat competențele de predare – învățare – evaluare, în vederea integrării tuturor elevilor, indiferent de statutul social, etnie sau dizabilitate.

În cadrul aceluiași Proiect de Acreditare Erasmus, în perioada 3-7 iunie 2024, s-a desfășurat o Mobilitate cu  șase elevi din casele a VI-a și a VII-a, însoțiți de două cadre didactice. Aceștia s-au deplasat în Franța, zona Bordeaux, și au participat la lecții, alături de elevi de aceeași vârstă, de la colegiul ,,Samuel Dumenieu” din localitatea Montendre. Această mobilitate  a contribuit la dezvoltarea competențelor de comunicare, de integrare socială și  interrelaționare , cu atât mai mult cu cât elevii români  au fost cazați în familiile copiilor francezi.

 În cele cinci zile, copiii și cele două cadre didactice au observat numeroase lecții demonstrative la toate materiile, au vizitat grădinița, școala primară și colegiul, unități de învățământ cu dotări de top, finanțate de Primăria și Consiliul local, au observat modul de organizare a școlii, în Franța, și au făcut numeroase schimburi de experiență cu colegii lor, elevi sau profesori. Vizitele culturale de la Bordeaux, Jonzac și Royan, au contribuit la familiarizarea participanților  cu aspecte ale culturii, tradițiilor și vieții sociale din Franța, le-au creat o stare de bine și amintiri de neuitat.

                                                                                                          Prof. STAN MARIANA

                                                                                                         Prof. DUMITRU NICOLETA

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!