Actualitate

Se intră la liceu ca şi în anii trecuţi

Ministerul Educaţiei Naţionale nu va modifica modalitatea de admitere în clasa a IX-a, pentru anul şcolar în curs, deşi se auzise altceva. Metodologia privind Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a, care vizează accesul în învăţământul liceal, rămâne valabilă în forma în care a fost adoptată.

MEN nu a operat şi nici nu va opera vreo modificare pentru anul şcolar în curs. Elevii se vor pregăti pentru susţinerea examenelor naţionale aşa cum deja s-a prevăzut prin actele oficiale emise. Toate acestea au fost confirmate printr-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Aşadar, zvonistica proprie acestui subiect nu are nicio greutate, în general, MEN-ul avansând ideea continuităţii şi a stabilităţii. Ce înseamnă asta? Că orice măsură fundamentală nu ar putea fi luată decât dacă ar fi supusă dezbaterii publice. Prin dezbatere însemnând adusă în atenţia elevilor, studenţilor, cadrelor didactice, părinţilor, sindicatelor, adică a tuturor protagoniştilor implicaţi în sistemul de educaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!