Actualitate

Secretarul general al PNL pune punctul pe "i": "Nu trebuia sa se voteze, ci doar sa fie validate candidaturile celor care s-au inscris in cursa interna pentru Primaria Giurgiu!"

Liberalii giurgiuveni au anuntat cu surle si trambite ca, la municipiu, viitorul candidat la primarie va fi desemnat in urma unui sondaj de opinie, ce va avea loc in primavara dupa o competitie interna intre cei ce se vor inscrie in cursa. S-au inscris 3 persoane, insa conducerea de la municipiu a supus votului candidaturile. Si, surpriza! Doar presedintele organizatiei municipale Marian Maroiu a primit votul forului municipal. Nici Adrian Anghelescu si nici Mihai Matei nu au fost votati.

Dupa ce intr-o conferinta de presa, liderul PNL judetean, Marin Anton, a incercat sa convinga ca asa prevedea statutul, iata ca la mai bine de o saptamana, secretarul general al organizatiei judetene, Constantin Dumitru si secretarul general adjunct al aceleiasi structuri, Ion Mateescu, vin si spun raspicat ca nu trebuia sa se voteze ci doar sa fie validate candidaturile celor care s-au inscris in cursa, iar sondajul de opinie ar fi desemnat candidatul, asa cum se intampla in toate judetele. Decizia si votul sunt nestatutare, spun cei doi.
„La şedinţa respectivă, trebuia să se ia act de candidaturi, desemnarea candidatului urmând să fie făcută dupa sondajul de opinie din luna martie. Şedinţa despre care vorbim a fost, da, statutară, dar decizia care s-a luat în cadrul şedinţei, nu! Atât Biroul Politic Municipal, cât şi cel judeţean, trebuia doar să ia act de candidaturi, nu să decidă în privinţa lor… Momentan, nu am cunoştinţă de vreo contestaţie, este posibil ca cei doi să fi depus contestaţiile la centru. Nu am niciun dubiu că domnul preşedinte Anton nu va fi de acord cu mine, la fel cred şi despre Marian Măroiu. Ceilalţi doi colegi care s-au inscris in crsa interna sunt oameni cu notorietate, sunt consilieri locali, au voturi în spate, şi nu avem nevoie de ape tulburi acum, înainte de alegerile europarlamentare care vin peste cinci luni”, preciza Constantin Dumitru.
Asadar, ar fi trebuit sa fie o competitie interna, iar la final, in urma unui sondaj de opinie, sa fie desemnat candidatul la functia de primar al municipiului in urma unui sondaj de opinie. La Giurgiu s-a intamplat altfel decat in tara. Interesant de vazut care va fi deznodamantul acestei „situatii incalcite”. Cu siguranta, se va reveni asupra deciziei, si chiar daca startul campaniei „a fost furat”, candidatul PNL la primarie va fi decis in urma unui sondaj, asa cum sustine si peseditele Ludovic Orban.
“Fiecare candidat care se înscrie în cursã trebuie sã prezinte un program de guvernare localã si un plan de campanie. Pe parcursul campaniei fiecare candidat va prezenta ideile, solutiile atât în interiorul partidului, cât si în afara partidului. Singura restrângere pe care am fixat-o pentru candidatii înscrisi în cursã este sã nu-si atace colegii de partid, acesta fiind un criteriu de eliminare. Dacã un candidat îsi atacã un coleg de partid, practic iese din cursa pentru Primãrie, în rest existã o libertate deplinã în ceea ce priveste promovarea ideilor, solutiilor pe care le are fiecare candidat. Fiecare candidat în perioada de campanie are posibilitatea sã-si creascã notorietatea, gradul de încredere, sã se profileze conform asteptãrilor cetãtenilor din fiecare municipiu resedintã de judet, urmând ca dupã finalizarea campaniei în fiecare municipiu resedintã de judet si în fiecare sector sã efectuãm sondaje de opinie”, anuntase si Ludovic Orban, presedintele PNL, preluat de mai multe publicatii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!