Actualitate

Sindicaliştii de la Consiliul Judeţean Giurgiu au intrat în „război” cu cei de la Curtea de Conturi

Aceasta, după ce, în urma unui control, instituţia din urmă a cerut returnarea sporului de dispozitiv pe ultimul an şi blocarea acordării acestuia de acum încolo. Cei din consiliu susţin însă că au primit banii în mod legal, în baza unor decizii ale Instanţei, încă din 2007, şi au făcut plângere la Tribunalul Giurgiu împotriva celor de la Curtea de Conturi.

Liderul Sindicatului „Pentru o Administraţie Performantă” al Consiliului Judeţean, Florian Dinu, a ieşit vineri, 20 iulie, în conferinţă de presă, cu detalii despre acest subiect. Astfel, potrivit lui Dinu, în urma controlului anual executat de cei de la Curtea de Conturi la CJ Giurgiu, prima instituţie a decis că angajaţii care au primit în 2011 sporul de dispozitiv, cu o valoare de 25 % din salariu, ar trebui să dea banii înapoi şi nici să nu-l mai primească de acum încolo. Este vorba despre peste 4 miliarde de lei vechi la nivelul instituţiei, bani ce ar trebui returnaţi din buzunarul fiecărui salariat.

Curtea de Conturi şi-ar fi motivat decizia pe baza măsurilor de austeritate impuse în 2011 de Guvernele PDL.

Dinu şi-a început însă conferinţa susţinând că cei care au demarat controlul nu ar fi respectat tot ceea ce înseamnă înscrierile oficiale ale documentelor rezultate, făcând referire la discrepanţe între înscrisurile de pe ştampilele de intrare-ieşire şi cele din registre.

Pe scurt, liderul sindicaliştilor CJ Giurgiu susţine că din cauza acestora, cei de la Consiliu nu ar mai fi avut la dispoziţie 15 zile pentru obiecţiuni la constatările auditorilor, ci doar două zile.

Ca atare, Florian Dinu a mai anunţat că, în acest caz, au fost făcute mai multe plângeri împotriva celor de la Curtea de Conturi, atât la Curtea Centrală, cât şi la Tribunalul Giurgiu.

Revenind, sindicaliştii susţin că sporul de dispozitiv pe care ar trebui să îl dea înapoi a fost primit legal, în baza unor decizii judecătoreşti definitive şi irevocabile date în 2007. Din declaraţiile lui Florian Dinu, până când Curtea de Conturi Centrală nu va da o decizie în acest caz, nu se pune deocamdată, problema returnării banilor. Vom reveni cu amănunte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!