Actualitate

Situaţie critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

Din cauza bugetului blocat, de o săptămână nu au mai putut fi făcute achiziţii de materiale şi medicamente necesare, astfel că, în câteva zile, unitatea medicală va rămâne şi fără rezerve. Punerea lacătului pe spital ar însemna o adevărată dramă, evident, pentru pacienţii giurgiuveni, de aceea autorităţile judeţene cer Prefecturii să retragă acţiunea de blocare a bugetului Consiliului Judeţean.

„La spital, fiind o instituţie complexă, cu foarte multe activităţi, lucrurile încep să ne îngrijoreze şi am putea să ajungem într-o situaţie disperată în doar câteva zile. Au început să se termine anumite medicamente sau materiale sanitare de strictă necesitate. De exemplu, dezinfectantul pentru instrumentarul din sălile de operaţii este aproape epuizat şi, neavând aşa ceva, nu vor mai putea fi făcute intervenţii chirurgicale. Ca atare, toate cazurile vor fi redirecţionate spre Bucureşti. Acesta nu poate fi decât începutul unui proces întreg de închidere a secţiilor din spital!”, ne-a declarat marţi, 27 martie, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

La rândul său, directorul economic al Spitalului de Urgenţă Giurgiu, Mariana Bârsă a întărit ideea expusă de edilul giurgiuvean.

„Aprovizionarea s-a oprit încă de joi (15 martie), deci nu mai putem cumpăra nimic de când ni s-a blocat bugetul. Deocamdată, mergem pe stocurile existente. Angajaţii SJU sunt şi ei surprinşi de decizia prefectului şi aşteaptă să vadă ce hotărâre va lua conducerea spitalului, dacă va închide unitatea sau nu”, a specificat Bârsă.

Potrivit celor din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, situaţia critică în care se află unitatea medicală a fost deja adusă la cunoştinţa celor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a celor de la Direcţia de Sănătăte Publică, dar a fost înştiinţat şi Ministerul de Finanţe. Rezolvarea stă însă în mâinile celor care au reuşit blocarea fondurilor Spitalului, iar un nou apel către Prefectură a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

„Cei care au generat această situaţie trebuie să înţeleagă în primul rând că demersul lor este împotriva comunităţii şi, mai mult decât atât, trebuie să înţeleagă că sunt singurii care pot debloca situaţia, retrăgând această acţiune stupidă, care nu are nicio legătură cu legalitatea şi care s-a dorit doar să servească intereselor electorale ale Partidului Democrat”, a subliniat Beianu.

Pe de altă parte, am aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean că juriştii instituţiei pe care o conduce şi cei ai Prefecturii au semnat luni (n.r. 26 martie) o minută, cei din urmă solicitând Consiliului operarea mai multor modificări în hotărârea privind bugetul propriu. Dumitru Beianu a spus că juriştii Prefecturii au pretins că dacă modificările respective vor fi făcute, va fi retrasă acţiunea în contencios administrativ.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!