La zi Social

Situaţie incredibilă la Casa de Ajutor Reciproc Giurgiu! Scandal monstru la Adunarea Generală a CAR

_DSC0087Revoltă în adevăratul sens al cuvântului la Casa de Ajutor Reciproc Giurgiu. Marţi, 29 aprilie, la un restaurant din Bălănoaia, a fost convocată Adunarea Generală, o şedinţă anuală, la care au venit, în afară de cei 85 de delegaţi, şi alţi aproape 200 de giurgiuveni, membri ai CAR, nemulţumiţi de actuala conducere.
Chiar dacă nu au fost anunţaţi oficial de şedinţă, aproape 200 de pensionari giurgiuveni, cu carnetul de membru al CAR în mână,  s-au prezentat la Adunarea Generală mai devreme decât ceilalţi. Au aşteptat în linişte să vină cei din Consiliul de Administraţie şi 85 de delegaţi, sosiţi cu autocare. Motivul pentru care au sosit la şedinţă şi cei care nu primiseră delegaţie este reprezentat, în primul rând, de alegerea unei noi conduceri a CAR. _DSC0077
Scandalul a izbucnit încă de la începutul şedinţei, când preşedintele Emil Câinaru a spus că, potrivit statutului, la Adunarea Generală nu pot participa decât membri delegaţi, adică cele 85 de persoane care au venit cu el. Ceilalţi pensionari s-au revoltat, au huiduit, au arătat carnetele de membru şi au spus că nu pleacă nicăieri. Unii au zis că actuala conducere a CAR nu ar respecta regulamentul de funcţionare aprobat în 2011, ne fiind prezentate la această Adunare Generală procesele verbale cu semnăturile pentru delegaţi. Fiecare pensionar menit să participe la şedinţă ar fi trebuit să aibă 200 de semnături de la ceilalţi care au fost de acord să îl delege să-i reprezinte._DSC0080
Văzând că spiritele s-au încins, iar pensionarii veniţi neinvitaţi nu vor să plece, cei din Consiliul de Administraţie, în frunte cu Emil Câinaru au părăsit sala, în huiduielile colegilor lor. Scandalul s-a mutat, însă afară, cu ţipete şi acuzaţii, de ambele tabere: cea pro-Câinaru şi, evident, cea anti-Câinaru.
Primii acuză implicaţii politice, ceilalţi au adus acuzaţii grave privind nereguli la Casa de Ajutor Reciproc Giurgiu. Pentru că Emil Câinaru susţine că i-ar fi fost furate nişte documente, au venit şi poliţişti. Situaţia s-a rezolvat, însă, fiind găsite documentele pe masă, la prezidiu.
Revenind la problema în sine, Emil Câinaru a explicat şi presei că a suspendat şedinţa pentru că ar fi trebuit să fie ţinută doar cu 85 de delegaţi. Apoi, el l-a acuzat pe fostul contabil-şef, Viorel Petcu, că ar fi organizat întreaga „mascaradă”, din răzbunare pentru că l-a dat afară. La rândul său, Viorel Petcu, cel care a mai dat publicităţii anumite documente şi informaţii, prin care acuza conducerea CAR de „ilegalităţi”. Şi Informaţia de Giurgiu a prezentat un material pe această temă, pe care îl puteţi citi aici: https://informatiadegiurgiu.ro/exclusiv-conducerea-carp-giurgiu-acuzata-de-fostul-contabil-sef-de-sifonarea-banilor-pensionarilor/
În conflict este conducerea CAR Giurgiu şi cu Florina Velicu, de asemenea fost contabil şef al Casei. Ea a reproşat că la CAR Giurgiu este „dictatură”, iar conducerea a acuzat-o pe ea că ar fi avut salariu prea mare şi beneficii pe care nu le-ar fi meritat.
Dincolo de aceste aspecte, scandalul de la Casa de Ajutor Reciproc a avut ca principal motiv alegerea unei noi conduceri. Unul dintre candidaţi, fostul preşedinte al Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, Ion Iorga, ne-a spus că s-au înscris în cursă 5 sau 6 persoane la aceste alegeri şi că, în opinia sa, „de teamă” Emil Câinaru ar fi reacţionat aşa, plecând de la şedinţă. Ion Iorga a mai spus că Adunarea Generală ar fi trebuit să se desfăşoare, totuşi, şi ceilalţi aproape 200 de oameni, chiar dacă nu erau delegaţi, fiind totuşi cei datorită cărora actuala conducere îşi ia salariul, să nu fie daţi afară.
Marţi seară, la Valahia TV, de la ora 19.00, în jurnalul de ştiri, veţi putea urmări un material special, cu declaraţiile celor din fiecare tabără, dar şi cele mai incendiare momente din scandalul de la C.A.R. Giurgiu.
Cătălina Sfetcu

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!