Actualitate

Şlagărul săptămânii: „Pleacă inculpatul, vine condamnatul!”

beianu si stefanLa conferinţa de presă de vineri, liberalii giurgiuveni au făcut o analiză a vieţii politice actuale, oprindu-se asupra unui subiect de interes naţional, ce a fost aprig dezbătut în media naţională, şi anume: subiectul Liviu Dragnea.

„PSD-ul demonstrează, încă o dată, dacă mai era cazul, că nu are respect faţă de cetăţean, faţă de votul acestuia. Abordez cu mare plăcere subiectul Liviu Dragnea gândindu-mă  la strânsele legături pe care acesta le are cu organizaţia judeţeană Giurgiu. Amintiţi-vă că, la ultima conferinţă judeţeană,  s-au aprobat două rezoluţii: una de susţinere a  lui Liviu Dragnea pentru şefia PSD naţional şi o a doua pentru susţinerea unui singur candidat pentru Primăria municipiului Giurgiu, dar n-a fost să fie aşa. Iată că, acum,  şi PSD îşi va desemna candidatul la primărie tot în urma unui sondaj unde vor fi înscrise mai multe persoane ”, a declarat copreşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan.

Vorbitorul spune că Liviu Dragnea va rămâne „în istoria românilor, drept parlamentarul fără niciun proiect de lege cu impact social. Acesta va rămâne, de altfel, în istoria post decembristă drept un excroc electoral. Aţi văzut că… până şi morţii lui Dragnea au început să vorbească!”

Gheorghe Ştefan mai spune că i se pare foarte grav ca premierul Victor Ponta să fie trimis în judecată, însă  şi mai grav este cazul Liviu Dragnea care a fost condamnat într-o primă instanţă pentru furtul celui mai fundamental drept al omului: dreptul de a vota! Fiindcă, opina vorbitorul,  Liviu Dragnea „a tratat cetăţeanul ca pe un obiect”, pe care l-a folosit doar la vot. „Sigur,  PSD a înlocuit un inculpat, cu un condamnat! Acesta poate fi şi şlagărul săptămânii: Pleacă inculpatul, vine condamnatul!”.

 Continuând într-o altă notă abordarea colegului său, Dumitru Beianu spune că Guvernul Ponta şi PSD-ul se îndepărtează tot mai mult de interesele românilor, în general, şi ale giurgiuvenilor, în particular. Tocmai de aceea a venit cu argumente care să susţină cele declarate.

„Din păcate, îmi aduc aminte de alte decizii care au afectat bunul mers al societăţii româneşti, decizii care aparţin lui Liviu Dragnea. Acesta a propus un model de descentralizare şi de regionalizare care a fost respins in corpore de Curtea Constituţională şi urmare acestui demers vom avea probleme în ce priveşte  accesarea fondurilor europene. Tot lui Dragnea i se poate repartiza, în totalitate, responsabilitatea elaborării OG 55 care este antidemocratică şi retrogradă. În aceeaşi logică, PSD manifestă acum o strategie aş putea să-i spun foarte păguboasă  pentru administraţia publică locală şi pentru comunităţile din România şi judeţul Giurgiu”.

În altă ordine de idei, copreşedintele PNL Dumitru Beianu spune că PSD se dovedeşte a fi un partid oportunist care foloseşte resursele existente pentru a obţine voturi, din perspectiva alegerilor de anul viitor.

„PSD a mutat în mod intenţionat resusele disponibile la Ministerul Dezvoltării. Paradoxal şi de neînţeles! În această perioadă, Ministerul Dezvoltării finanţează cam toate categoriile de investiţii pentru care s-au deschis sau urmează să se deschisă linii de finanţare  cu banii de la Uniunea Europeană. Compania Naţională de Investiţii îmi aduc aminte că în 2007 a primit trei proiecte pentru construirea de cămine culturale în judeţul Giurgiu la Bucşani, Cosoba şi Săbăreni. Ori nici până la această dată nu s-a alocat niciun leu pentru demararea investiţiilor. Iar acum, în an prelectoral, Compania Naţională de Investiţii a deschis altă sesiune prin care primeşte cereri de la autorităţile locale, tot pentru dotarea unor asemenea instituţii de cultură. În acelaşi timp în care şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a deschis pe 18 septembrie o sesiune finanţată cu bani europeni, 55 milioane de euro, pentru acest tip de proiecte. Păi, nu înţelegem. Guvernul a aşteptat finanţare europeană şi, în acelaşi timp, îi ţine pe primari agăţaţi de Ministerul Dezvoltării, îi abureşte până la alegeri, doar-doar vor candida pentru PSD!  Nu pot să cred că există oameni care gândesc european şi care, în realitate, aplică asemenea abordări!”. Cu alte cuvinte,  demersurile guvernului sunt de a-i aburi pe primari, doar-doar aceştia vor candida pentru PSD.

Dumitru Beianu a dat acest exemplu al căminelor culturale, însă acesta spune că Ministerul Dezvoltării finanţează la greu infrastructura unde avem deja sesiuni deschide pentru proiecte finanţate cu bani europeni. Sunt 300 de miloane euro pentru apă şi apă uzată şi alte sume importante pentru drumuri prin PNDR, sesiuni deschis, a şa cum spuneam,  la 18 septembrie şi care se vor închide pe 20 decembrie, asta în condţiile în care nu se vor epuiza fondurile alocate mai devreme.

M.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!