La zi

Şoferii pe autocare, nas în nas cu ARR-ul

N-au dormit când a trebuit, aşa că au fost amendaţi de inspectorii Autorităţii Rutiere Române. Mai mulţi şoferi de autocare au dat nas în nas cu cei de la ARR, joi noaptea spre vineri, respectiv 30 iunie spre 1 iulie, în Vama Giurgiu. Controlul s-a lăsat cu amenzi de peste un miliard de lei vechi.Cinci echipe ale ARR de la Bucureşti şi una de la Giurgiu au luat cu asalt Vama Giurgiu, joi noaptea, în jurul orei 24.00, oprindu-i din drumul lor pe şoferii a 20 de autocare ce au intrat în România pe la punctul nostru de frontieră. Conducătorii auto au trebuit să demonstreze că au respectat programul de odihnă şi de lucru în timpul călătoriei lor.

Şoferii care nu s-au odihnit aşa cum prevede programul respectiv au fost sancţionaţi. Mai nemulţumiţi decât ei au fost, se pare, călătorii grăbiţi să ajungă la destinaţie, ignorând însă pericolul la care se expun dacă un conducător auto îşi vede de drum… obosit. Oamenii au făcut scandal când au aflat că trebuie să rămână în vamă până când şoferii lor se vor trezi după un somn stabilit prin program.

„Din 20 de autocare controlate, opt au fost imobilizate iar la două dintre acestea s-au ridicat şi plăcuţele de înmatriculare. Abaterile sunt foarte grave, şoferii nu au respectat timpii de conducere şi de repaus iar măsurile punitive sunt deosebit de drastice în acest caz. Nu ne putem permite să punem în pericol siguranţa niciunui cetăţean”, a declarat directorul general adjunct ARR, Meluş Florian Coman.

La nici 12 ore de la acţiunea de control a celor de la ARR, pe Drumul Judeţean 507, spre Oinacu, un şofer turc a murit, iar un conducător auto român a fost grav rănit în urma unui accident rutier produs între două TIR-uri. Şoferul din Turcia a adormit la volan şi a intrat în plin în mastodontul românului.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!