Actualitate

Sorin Ovidiu Vântu revine în prim-plan. Ar fi vrut să se rătăcească prin Moldova

sovJoi dimineaţă, Sorin Ovidiu Vântu a fost ridicat de Poliţie, fiind suspectat că ar fi vrut să părăsească ţara folosind documente false. Vântu a fost dus de către mascaţi la Parchetul General, unde a stat aproximativ o oră.
În jurul orei 11.00, controversatul om de afaceri a ieşit de la Parchet şi a declarat că nu ştia nimic despre actele invocate de procurori. Care sunt acestea? Documente de indentitate falsificate pentru a obţine buletin şi paşaport de la autorităţile din Moldova, documente care aveau fotografia acestuia şi datele unei persoane fictive.
Este de semnalat că în urma verificărilor efectuate de către autorităţi, s-ar fi stabilit în mod cert – prin intermediul unei constatări tehnico-ştiinţifice – că fotografia din fişa personală a unui cetăţean moldovean fictiv îl reprezintă pe Sorin Ovidiu Vântu.
Sorin Ovidiu Vântu, cercetat şi judecat în mai multe dosare penale, a fost eliberat pe 1 mai 2013 din Penitenciarul Jilava după ce a executat un an de închisoare pentru şantaj. Acesta mai are o condamnare de doi ani cu executare într-un dosar în care este acuzat de favorizarea infractorului.
Într-un alt dosar, în septembrie 2012, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pentru delapidarea Petroservice, prejudiciul produs statului fiind de 83,5 milioane euro. Dosarul delapidării este judecat la Tribunalul Bucureşti.
Bineînţeles, Vântu încă nu a scăpat de dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!