Politic

Specialist cu expertiză, Gheorghe Ștefan a apreciat corect perspectivele Pieței de Pește

_DSC0078După studierea ordinii de zi a  ședinței Consiliul local municipal de vineri, 15 ianuarie, copreședintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan a identificat printre cele 50 de puncte cu mare impact economic și social pentru județul Giurgiu, câteva  proiecte de hotărâre asupra cărora are dubii privind legalitatea,  unul dintre acestea privind închirierea Pieței de Gross de Pește.   Specialist în probleme de agricultură și  cu expertiză în domeniul piscicol, Gheorghe Ștefan a atenționat, încă din vara anului trecut, asupra faptului că, realizarea Pieței de Gross de Pește a fost cu dedicație pentru o anume firmă, agreată de primarul Nicolae Barbu. Mai mult, acesta preciza atunci și că investiția în sine nu se justifică pentru Giurgiu atâta timp cât marfa urmează a fi adusă din afară și nu asigurată de către asociațiile piscicole de  la noi.

Sceptic cu privire la eficiența, dar mai ales, profitul generat  de această investiție, Gheorghe Ștefan  nu este surprins  să constate că, la doar câteva luni după ce s-a pronunțat asupra scopului acestui obiectiv, lucrurile s-au dovedit a fi exact așa cum a explicat domnia sa. Spațiul destinat Pieței de Pește nu doar că nu funcționează la parametrii construiți, dar nu găzduiește nicio altă activitate, de la inaugurare și până în prezent, fiind permanent închis. Iar  -cireașa de pe tort- pentru Gheorghe Ștefan  vine odată cu propunerea executivului Primăriei Giurgiu ca Piața de peşte să fie închiriat.

Așadar, în vederea evitării unor riscuri cu privire la înapoierea banilor europeni plus dobânda aferentă, pentru schimbarea destinației unui obiectiv realizat cu fonduri europene, Gheorghe Ștefan a avut o discuție cu reprezentanții liberali în Consiliului local, ocazie cu care i-a informat asupra riscurilor generate în urma validării acestui proiect în forma propusă de executiv, impunându-se adoptarea unor amendamente, lucru care s-a şi întâmplat în cadrul şedinţei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!