Actualitate Sport

Sportul giurgiuvean, din nou în doliu. A murit Corin Dan

LumanareVeste tristă pentru microbiştii giurgiuveni şi nu numai. Corin Dan, unul dintre cei mai valoroşi atacanţi ai judeţului, a decedat sâmbătă într-un spital din Bucureşti. Fostul fotbalist se lupta de mai mult timp cu o boală nemiloasă.

Corin Dan a deprins tainele fotbalului la “piticii” Dunării Giurgiu, avându-l antrenor pe regretatul Gogu Gârlea.

Face pasul către echipa mare în 1972, iar consacrarea o cunoaşte după cea de-a doua promovare în “B” a Dunării (redenumită ulterior FCM).
Devine unul dintre cei mai buni marcatori ai FCM-ului, dar şi ai seriei. De altfel, până în 1980, atunci când FCM-ul retrogradează, Corin Dan avea să înscrie 20 de goluri.
Între 1981 şi 1989 Corin Dan activează la alte două formaţii din Giurgiu – Constructorul şi Utilaje Grele (FCM Victoria), având parte şi de un meci de retragere, la Giurgiu, în compania echipei de Divizia A Victoria Bucureşti.
Pentru scurt timp acesta a fost antrenor, pregătind o grupă de copii.
Primul secretar al AJF Giurgiu
Corin Dan a fost membru fondator al AJF Giurgiu, în perioada 1991-2004 fiind secretarul asociaţiei.
Din 2004 Corin Dan era administrator la Clubul Sportiv Municipal.
“Domnul Corin Dan era o persoană pozitivă, un optimist îndrăgostit de sport. Este o pierdere grea pentru noi toţi. Dumnezeu să-l ierte” a declarat pentru informatiadegiurgiu.ro directorul CSM Giurgiu Nicolae Dobre.
Corin Dan era căsătorit şi avea două fete.
Trupul neînsufleţit al fostului fotbalist va fi adus în Giurgiu luni, înmormântarea urmând să aibă loc marţi, 3 noiembrie.
Sincere condoleanţe familiei şi Dumnezeu să-l odihnească.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Grama Marin 1 noiembrie 2015 at 20:44

Dumnezeu sa-l odihneasca.
A fost un mare talent, dar care nu a avut sansa de afirmare deplina, in perioada sportiva, datorita regimului si conditiilor economice existente in Giurgiu in acea perioada. De aceea nu a putut activa decat la nivelul diviziei B, in echipa orasului, ca de altfel alte multe talente locale.Ca om era un apropiat al tinerilor, respectat de colegi, respect care s-a manifestat si in perioada cand conducea fotbalul judetean ca secretar al AJF Giurgiu. Disparitia sa este un mare regret pentru toti cei care l-au cunoscut si pentru cei care au jucat fotbal in aceeasi echipa!

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!