Actualitate

Venit minim garantat pentru lucrătorii sezonieri și condiții decente de cazare și muncă!

Fiindcă îi pasă cu adevărat de români, eurodeputatul Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene un venit minim garantat pentru lucrătorii sezonieri și condiții decente de cazare și muncă.

„Munca lucrătorilor sezonieri trebuie să fie respectată, indiferent de locul unde se desfășoară, iar abuzurile, ferm sancționate. În contextul recentelor evenimente de la fermele din Germania și a informațiilor potrivit cărora munca lucrătorilor sezonieri, în special a celor români, nu ar fi respectată nici în alte state din UE, am adresat astăzi Comisiei Europene o serie de întrebări și propuneri, la care am solicitat un răspuns urgent.

👉O evaluare a legislației la nivel european și a aplicării acesteia în statele membre, necesitatea unor îmbunătățiri fiind evidentă, astfel încât lucrătorii sezonieri să fie mai bine protejați;

👉Reguli uniforme pentru toate statele. Sunt necesare standarde minime de muncă și de locuit pentru asigurarea protecției sociale, de securitate în muncă, dar și o remunerare minimă, care să țină seama de specificul muncii și de condițiile desfășurării acesteia;

👉Orientări clare, de urgență, către toate statele membre pentru a garanta drepturile lucrătorilor sezonieri;

👉Asigurarea unei trasabilități a locurilor de muncă, necesară pentru a permite o îmbunătățire a situației acestei categorii de lucrători.

Lucrătorii sezonieri nu trebuie umiliți, ci protejați și susținuți. De munca celor mai mulți dintre ei depinde hrana noastră zilnică și securitatea alimentară a Uniunii. Iar eu, în calitate de membru al Parlamentului European, voi continua să susțin drepturile tuturor lucrătorilor: români sau străini, indiferent de țara unde își desfășoară activitatea.” a declarat Dan Motreanu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!