Actualitate

Deputatul Alexandru Andrei: "Incompetența și minciunile președintelui Consiliului Județean, mascate de acuzații gratuite!"

„Incompetența și minciunile președintelui Consiliului Județean, mascate de acuzații gratuite!
Achiziționarea celebrului aparat de testare rapidă PCR pentru Spitalul Județean este un nou subiect de campanie electorală pentru conducerea PSD a Consiliului Județean, conducere care, de câteva zile, acuză – pe toate canalele – Guvernul, Ministerul Sănătății și orice altă instituție de stat de faptul că acest aparat nu ar putea fi folosit, pentru că ”nu se vrea acreditarea”.
Adevărul este, însă, cu totul altul.
Ieri, împreună cu colegul meu Toma Petcu, am discutat cu oficiali ai Ministerului Sănătății, în încercarea de a grăbi această acreditare, astfel încât aparatul respectiv să poată fi folosit.
Nu mică ne-a fost, însă, surpriza de a afla că, de fapt, Spitalul Județean nici nu solicitase această acreditare, prin urmare, Ministerul nu avea cum să o acorde!
Potrivit regulilor stabilite pentru utilizarea acestor tipuri de aparate, mai întâi, este necesară o autorizare DSP. Cererea pentru această autorizare a fost trimisă de Spitalul Județean vineri, 22 mai, iar luni a și primit răspuns pozitiv.
Următorul pas era includerea laboratorului de la Spitalul Județean în sistemul național de diagnostic specific pentru infecția cu SARS-COV 2.
Pentru asta, era nevoie de o solicitare scrisă transmisă Ministerului, dar, până luni, conducerea Spitalului nu trimisese un astfel de document (despre care, ulterior, am aflat că ar fi fost trimis în cursul după-amiezei de marți).
Cu alte cuvinte, practic, nu s-a făcut niciun demers la Ministerul Sănătății pentru punerea în funcțiune a aparatului PCR. Asta, în timp ce președintele Marian Mina acuza, pe toate căile, Ministerul că nu ar vrea să autorizeze folosirea acestui aparat la Giurgiu…
Cred că este timpul ca președintele CJ să termine cu demagogia politică și miniciuna tipic PSD-istă și să se ocupe mai mult de administrație.
Și cred că este timpul ca atât șeful CJ, cât și conducerea Spitalului Județean să nu-și mai ascundă incompetența (incompetență demonstrată, o dată în plus, de scandalul artificial creat în jurul acestui aparat PCR, cumpărat de-abia după ce toate autoritățile autorizate anunță declinul pandemiei de COVID) cu minciuni și acuzații gratuite.
Dacă aveau, într-adevăr, intenția de a ajuta giurgiuvenii, de a-i testa – așa cum se plâng acum că n-o pot face – ar fi cumpărat acest aparat la începutul crizei COVID, și nu acum, la final! Să nu uităm că Spitalul Județean a primit o donație importantă de la o mare companie de stat (1,5 miliarde lei), bani cu care s-ar fi putut cumpăra demult acest aparat…
În plus, și lamentările continue legate de faptul că Guvernul nu ar fi sprijinit Spitalul sunt inutile, știut fiind faptul că Guvernul a decontat toate cheltuielile pentru care s-au făcut solicitări din teritoriu. Faptul că Spitalul nu a solicitat decontarea unor sume mai mari nu este vina Guvernului!
Să nu uităm că cea mai mare parte a materialelor ce au ajuns la Spitalul Giurgiu în această criză – echipamente de protecție, măști, medicamente etc – a fost asigurată de Guvern, nicidecum de Consiliul Județean. Probabil că – ”pe modelul” PCR-ului – dacă ar fi fost după conducerea CJ, toate aceste materiale și echipamente ar fi ajuns la spital acum, la finalul crizei.” a declarat deputatul Alexandru Andrei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!