Actualitate Cultură Economic Educație La zi Național ORDINE PUBLICA Social

Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul oraşului

Giurgiuvenii au luat parte marti, 26 iunie, la manfestarile ocazionate de Ziua Drapelului National, manifestari organizate in Piata Tricolorului.
Drapelul naţional a fost coborat în seara zilei de luni, 25 iunie, şi dus la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”, pentru a fi sfințit. Marti, 26 iunie, începând cu ora 09.00, evenimentul a debutat cu onorul militar, discursul despre semnificatia zilei, o slujbă de sfinţire a tricolorului; Garda de onoare a adus drapelul naţional în faţa Primăriei unde a fost sfintit si ridicat pe catarg.

Au participat la eveniment: oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate,  asociaţii şi organizaţii non guvernamentale, cadre militare active şi în rezervă, veterani de război, persoane civile. Evenimentul a fost organizat de Centrul Militar Judeţean în parteneriat cu Primăria Municipiului si Institutia Prefectului.


***
Începând din anul 1998, în fiecare an, pe 26 iunie se sărbătoreşte Zilei Drapelului Naţional al României.
Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!