Sport

Staţiile de metrou din Bucureşti vor primi numele unor campioni olimpici. Pe listă apare şi o giurgiuveancă

De peste 25 de ani Paula Ivan deţine recordul olimpic al probei de 1.500 de metri (Foto: europontis.com)
De peste 25 de ani Paula Ivan deţine recordul olimpic al probei de 1.500 de metri (Foto: europontis.com)

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de Olimpism în România, Metrorex şi COSR au stabilit ca toate cele 51 de staţii de metrou din Capitală să primească numele unor campioni olimpici.

Astfel, staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se va mândri cu numele Nadiei Comăneci, Iolanda Balaş va însoţi staţia Piaţa Muncii, iar staţia de metrou Piaţa Unirii 1 va purta numele Ivan Patzaichin.
Printre cele 51 de personalităţi ale sportului românesc alese de Metrorex şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român se află şi atleta giurgiuveancă Paula Ivan.
Sportiva născută la Herăşti a făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Seul (1988). Aceasta a cucerit medalia de aur în finala probei de 1.500 de metri stabilind un record (3:53.96) care n-a fost doborât încă. La aceeaşi ediţie, Paula Ivan a câştigat şi argintul în finala probei de 3.000 de metri.
Surprinsă şi emoţionată
Vestea că numele ei va însoţi una dintre staţiile de metrou din Capitală a luat-o prin surprindere pe marea campioană, dar i-a adus şi o mare bucurie.
„E o mare supriză pentru mine, chiar nu am ştiut. Dacă aţi şti cât contează să îţi fie recunoscute meritele… Si cu atât mai mult după atâţia ani… Enorm de mult. Parcă retrăieşti încă o dată anii aceia de glorie” a spus campioana de la Seul.
Conform Metrorex, numele Paulei Ivan va fi scris pe o plăcuţă care va fi aşezată la intrarea şi ieşirea staţiei de metrou Petrache Poenaru.

Întreaga listă poate fi consultată AICI.

Paula Ivan (51 de ani) este una dintre cele mai valoroase atlete din istoria sportului românesc. În afară de cele două medalii de la Olimpiadă, Paula Ivan mai are în palmares medalii de aur la Campionatul Mondial, Campionatul European, Universiadă şi Balcaniadă.

În prezent, Paula Ivan este profesor de educaţie fizică şi sport la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!