Actualitate

SUMAL, un mecanism modern și eficient de monitorizare a trasabilității materialului lemnos, dar și de reducere semnificativă a tăierilor neautorizate și a transporturilor ilegale

„Am spus încă de la audieri că proiectul meu de suflet este operaționalizarea #SUMAL, un mecanism modern și eficient de monitorizare a trasabilității materialului lemnos, dar și de reducere semnificativă a tăierilor neautorizate și a transporturilor ilegale, dar care timp de 3 ani a fost constant blocat politic și subfinanțat de către Guvernele PSD.

Am reușit, împreună cu Bogdan Micu și o echipă de profeșioniști, oameni dedicați proiectelor de pe agenda publică, să deblocăm lucrurile și să facem pași concreți în atingerea obiectivelor asumate față de români: termenul de finalizare fiind luna iunie 2020.

Iată că modulele care compun sistemul sunt aproape gata, iar echipa tehnică se pregătește să înceapă testele pe teren la finalul lunii.

Principalele atribute ale noului SUMAL sunt:

✅ Urmărirea transporturilor de lemn cu GPS, în timp real;

✅ Încărcarea de fotografii cu transportul de lemn, la momentul emiterii avizului de însoțire;

✅ Marcarea electronică a zonei arborilor care vor fi exploatați;;

✅ Un nou portal și o nouă aplicație pentru mobil Inspectorul Pădurii, destinate utilizării de către public;

✅ detecție satelitară cu imagini de înaltă rezoluție.

Urmăriți-ne în continuare, pentru a afla noutăți despre unul dintre cele mai mai moderne sisteme de trasabilitate a lemnului din lume!” este mesajul ministrului Mediului, Costel Alexe.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!