La zi

Suntem în plin proces de inversare a polilor magnetici

earths-magnetic-fieldPe lângă încălzirea globală, oamenii de ştiinţă susţin că procesul de inversare a polilor magnetici a influenţat clima în ultimele decade, de aici şi evenimentele meteorologice inexplicabile.

Este de notorietate că pământul ar fi intrat, de aproximativ 250 de ani, într-un proces de schimbare a polilor magnetici, proces care se poate încheia oricând. Dovadă erupţiile vulcanice petrecute tot mai des. Astfel, cea mai mare erupţie vulcanică din emisfera nordică a ultimilor 100 de mii de ani a avut loc pe tărâm peninsular, în apropiere de Napoli, când roca şi cenuşa s-au împrăştiat peste întreaga suprafaţă a estului Mării Mediterane, până în centrul Rusiei. Pe atunci, câmpul magnetic al pământului avea doar 25% din valoarea actuală. Acest fapt indică clar că ne aflăm într-o perioadă scurtă a inversării polilor magnetici.

În momentul în care acest proces se va desăvârşi, anotimpurile şi toate ciclurile naturale care depind de poziţia planetei faţă de soare suferă schimbări semnificative. Pe lângă haosul incidental ce se va instala în telecomunicaţii, transmisii radio şi aviaţie, animalele care emigrează vor fi bulversate şi nu vor mai fi capabile să se orienteze.

Cea mai importantă schimbare ce îl va implica pe om va fi cea climaterică; zonele fertile ar urma să se desertizeze iar nivelul oceanului ar creşte exponenţial.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!