Actualitate

Breşă de circa 10 metri în digul din zona DADP

Bresa_din_dig_e_la_fel_in_10_10__2010Întrunit într-o şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat primele măsuri de apărare împotriva unor eventuale inundaţii, fie că este vorba despre Dunăre, fie despre râurile interioare.

Situaţia digurilor de la Dunăre a fost, deja, verificată, la sfârşitul săptămânii trecute, de o comisie mixtă. Potrivit prefectului Lavinia Crişu, digurile sunt, în general, într-o stare destul de bună, însă probleme au apărut la digul de la Giurgiu, mai exact în zona DADP.

Problema a fost semnalată imediat Primăriei municipiului, care dă asigurări că se va rezolva rapid.

Şi, pentru că potrivit estimărilor specialiştilor hidrologi, pericolul mare ar putea veni nu din revărsarea Dunării, ci din precipitaţiile ce ar putea umfla râurile interioare, Prefectura a trimis deja adrese către toate primăriile din judeţ, cărora le face o solicitare mai deosebită: să facă liste cu voluntari, care pot acţiona în eventualitatea unor inundaţii în judeţ.

Prefectul atrage atenţia asupra faptului că listele de voluntari solicitate nu trebuie să cuprindă decât oameni sănătoşi şi în putere, care să poată face faţă eventualelor solicitări. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în aceeaşi şedinţă, şi activarea Comandamentului Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă, care şi-a intrat în atribuţiuni începând de marţi şi funcţionează la sediul ISU Vlaşca.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!