Sport

Surprize, surprize în prima etapă a Ligii a IV-a: nou-promovatele au câştigat pe linie, înfrângeri pentru Călugăreni şi Vedea

Vedea şi Prundu au început noul sezon cu stângul (Foto: Daniel Grecu / ValahiaTV)
Vedea şi Prundu au început noul sezon cu stângul (Foto: Daniel Grecu / ValahiaTV)

Debut de campionat cu rezultate surpriză în Liga a IV-a de fotbal. Cele patru nou-promovate au început sezonul cu dreptul, în timp ce vicecampioana de anul trecut, Mihai Viteazul Călugăreni şi câştigătoarea Seriei Sud, Viitorul Vedea au pierdut surprinzător în faţa unor formaţii mult mai slab cotate.

Stagiunea 2014/2015 se anunţă una disputată, iar rezultatele din prima etapă confirmă acest lucru.

Fără egaluri în prima rundă

După multă vreme, într-o etapă de Liga a IV-a n-a fost înregistrată nicio remiză. Gazdele au câştigat zece din cele douăsprezece jocuri programate sâmbătă, în timp ce două victorii au aparţinut oaspeţilor.

Mihai Viteazul Călugăreni, vicecampioana judeţului din stagiunea anterioară s-a înclinat la Slobozia (scor 1-2), în faţa Voinţei.
Debut nefericit şi pentru câştigătoarea en-titre a Seriei Sud, Viitorul Vedea. Formaţia antrenată de George Şanţmare a pierdut surprinzător cu Argeşul Hotarele (penultima clasată din sezpnul trecut), chiar pe teren propriu.
După o primă-repriză albă, Căciulan a marcat pentru gazde şi se părea că lucrurile reintră în normal. N-a fost deloc aşa, Argeşul având un final perfect de meci: două goluri în ultimele zece minute şi un portar în zi mare.

Malu a făcut scor

Surpriză şi pe stadionul din Ciocoveni acolo unde nou-promovata Progresul Valea Dragului a trecut de surpriza ediţiei precedente, AS Prundu.

Victorie mare şi pentru echipa municipalităţii. CSM Dunărea Giurgiu s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa celor de la Real Vărăşti, deşi meciul a început practic de la scorul de 0-1 (oaspeţii au marcat în minutul 3).
Unirea Izvoarele a trecut uşor de Dunărea Oinacu, în timp ce Arsenal Malu a făcut scor cu Real Colibaşi, în deplasare.
Rezultate Seria Sud:
VOINŢA SLOBOZIA – Mihai Viteazul Călugăreni 2-1;
PROGRESUL VALEA DRAGULUI – AS Prundu 3-2;
Viitorul Vedea – ARGEŞUL HOTARELE 1-2;
UNIREA IZVOARELE – Dunărea Oinacu 3-0;
CSM DUNĂREA GIURGIU – Real Vărăşti 3-1;
Real Colibaşi – ARSENAL MALU 0-6;
Spicul Izvoru a stat.
Nici Seria Nord n-a fost lipsită de surprize. Nou-promovatele Voinţa Podişor, FC Naipu şi Olimpia Mârşa s-au impus pe teren propriu şi nu par „carne de tun” în acest sezon.
FC Bolintin şi Argeşul Mihăileşti au trecut la rândul lor de Luceafărul Trestieni respectiv Unirea Cosoba cu 5-2 şi 4-0, în timp ce marea favorită a seriei, Petrolul Roata Cartojani a stat.

Cea mai clară victorie din runda inaugurală s-a consemnat la Ogrezeni acolo unde Zmeii i-au „devorat” pe cei de la AS Buturugeni (scor 9-2).

Rezultate Seria Nord:
VOINŢA PODIŞOR – Silver Inter Zorile 3-2;
ZMEII OGREZENI – AS Buturugeni 9-2;
OLIMPIA MÂRŞA – Avântul Floreşti 3-0;
FC NAIPU – AS Crevedia Mre 8-2;
FC BOLINTIN MALU SPART – Luceafărul Trestieni 5-2;
ARGEŞUL MIHĂILEŞTI – Unirea Cosoba 4-2;
Petrolul Roata Cartojani a stat.
Duminică, 7 septembrie, debutează şi noul sezon al Ligii a V-a (Onoare). Campionatul este împărţit în două serii, Nord şi Sud, fiecare având câte 13 echipe la start.
Următoarea etapă a Ligii a IV-a va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 17.00.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!