Actualitate Social

Testări ale glicemiei, măsurarea greutăţii şi a tensiunii arteriale, gratuite pentru giurgiuveni

diabet1Pe 14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului, prilej cu care sunt organizate pe tot mapamondul diferite acţiuni sociale ce au ca scop o informare mai bună a oamenilor cu privire la diabet.
La Giurgiu, anunţă reprezentanţii cabinetului deputatului PPDD Liliana Ciobanu, Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată prin organizarea unei acţiuni la care giurgiuvenii îşi pot face analize medicale specifice acestei boli, prin testări gratuite ale glicemiei, măsurarea greutăţii şi a tensiunii arteriale.
Iniţiativa îi aparţine, aşadar, deputatului Liliana Ciobanu, ajutată de tinerii Asociaţiei “Implica-te pentru Viitor” şi acţiunea este organizată ca urmare a faptului că în Romaniadiabetul afecteaza peste 1 milion de persoane.
Aproximativ 2.800 sunt copii, iar numarul lor este în creştere din cauza stilului de viaţă nesănătos.
Întalnirea cu giurgiuvenii va avea loc pe 14 noiembrie, la sediul PPDD – Giurgiu, situat în strada Mircea cel Bătran, pe Alea pietonală, nr.24, unde un asistent medical va supraveghea buna desfăşurare a actului medical, dar va oferi şi informaţii legate de glicemia pacienţilor, greutatea acestora şi tensiunea care va fi măsurată cu glucometrul.
liliana bunPrivitor la acest eveniment deputatul Liliana Ciobanu a declarat: ,, Am hotărat să fac această acţiune deoarece aud din ce în ce mai des, persoane de varste diferite afectate de aceast boală. Ştim cu toţii că oricine poate fi afectat de diabet, aşa că trebuie să atragem atenţia giurgiuvenilor, că boala poate fi prevenită prin metode foarte simple, la îndemana oricui. În primul rand prin mişcare, prin consumarea de alimente sănătoase, măsurarea în mod constant a greutăţii corporale şi renunţarea la fumat. Oamenii trebuie să înţeleagă că diabetul este o boală destul de complicată, nu o răceala, aşa că trebuie să conştientizăm cat este de gravă această afecţiune”, a precizat Liliana Ciobanu.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!