Actualitate La zi Social

Investiţii de milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în ultimii 3 ani

1422778_724038324291040_1795781335_nDupă discuţiile din şedinţa Consiliului Judeţean, de luna trecută, între managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre, şi preşedintele Vasile Mustăţea, dar şi după o interpelare în Parlament făcută de senatorul PSD Niculae Bădălău, Mihai Petre a ieşit miercuri, 13 noiembrie, în conferinţă de presă pentru a lămuri mai multe aspecte legate de unitatea sanitară pe care o conduce.
Astfel, Mihai Petre a specificat că în plenul şedinţei de la judeţ a fost vorba de o mică divergenţă, dar doar pentru că a fost întrebat ce ar mai fi de făcut în spital, în perspectiva acreditării. Pentru că a fost înţeles greşit, iar unii au speculat momentul, Mihai Petre a prezentat la întâlnirea cu jurnaliştii şi realizările de la unitatea medicală pe care o conduce, investiţii din 2010 şi până în prezent, anul menţionat fiind cel în care spitalul a trecut în administrarea Consiliului Judeţean.
Petre a vorbit despre lucrări de reabilitare făcute în mai multe secţii din spitalul nou, precum cele de la secţia de pediatrie, dar şi de la cardiologie. A reamintit de cele două rezerve ce asigură un confort sporit, dar a vorbit şi despre dotarea blocului operator. „Este o realizare imensă. Au fost amenajate şi dotate 3 săli de operaţie cu mese, lămpi, aer condiţionat. La ortopedie avem cea mai modernă sală de operaţii, cu o masă modernă, avem aparatul Roentgen”, a spus Petre.
Nu în ultimul rând, managerul Spitalului Judeţean a vorbit despre laboratorul imagistic, adică cel unde se află cele două aparate, tomograful şi RMN-ul, investiţie esenţială, realizată şi aceasta, ca toate cele menţionate mai sus, cu fonduri de la Consiliul Judeţean.
Petre a vorbit şi despre înfiinţarea unor cabinete noi precum oncologie, dermatologie şi pediatrie, dar şi despre lucrările începute, unele finalizate, altele aflate în curs de derulare la clădirile vechi ale spitalului. A menţionat investiţiile de la ORL, neurologie, de la subsolul imobilelor, de asfaltarea aleilor, dar a amintit şi de investiţia cu bani de la Ministerul Sănătăţii la Maternitate.
„Şi aici am beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean, domnul Mustăţea a intervenit la minister pentru a intra pe lista celor 12 maternităţi ce au intrat în reabilitare anul acesta”, a zis managerul Spitalului Judeţean.
Totodată, Mihai Petre a prezentat situaţia Spitalului şi din punct de vedere al cadrelor medicale, anunţând că sunt aşteptaţi la Giurgiu mai mulţi medici rezidenţi, a spus că a fost asigurată întotdeauna permanenţa în gărzi, dar şi că indicele de performanţă a crescut constant.
Sunt şi spălătorii şi funcţionează şi lifturile
Pe de altă parte, Petre a prezentat şi versiunea sa în ceea ce priveşte o recentă interpelare a senatorului Bădălău legat unitatea medicală de la Giurgiu. Unul dintre aspectele semnalate de social-democrat s-a referit la faptul că spitalul nu ar avea spălătorie. „Există chiar două spălătorii, una mare în care avem 3 maşini de spălat, şi există încă una la secţia de boli infecţioase- HIV/Sida”, a precizat Mihai Petre.
În plus, legat de situaţia lifturilor, managerul SJU a anunţat că trei sunt funcţionale, iar în ceea ce priveşte materialele sanitare, a spus că nu sunt probleme din acest punct de vedere, prezentând lista cu dotările.
Pe de altă parte, în şedinţa cu scântei de la Consiliul Judeţean, s-a ridicat şi problema RMN-ului despre care s-a spus că ar fi inutil. Dacă achiziţionarea tomografului, cu bani de la Consiliul Judeţean, era absolut necesară pentru menţinerea în acelaşi grad al Spitalului de Urgenţă, deci pentru a nu pierde o finanţare importantă, în ceea ce priveşte RMN-ul, şi acest aparat de ultimă generaţie are o importanţă majoră pentru unitatea noastră medicală. Actual administrator al judeţului Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că RMN-ul înseamnă, în primul rând, aducerea la Giurgiu a unor medici specialişti. Şi este binecunoscut faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu are nevoie ca de aer de cadre medicale.
La televiziunea Valahia TV(www.valahiatv.ro), miercuri seară, pe 13 noiembrie, veţi putea urmări o ediţie specială, de la ora 19.30, cu declaraţiile celor doi pe tema Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Cătălina Sfetcu
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!