Social

Tichetele gratuite de călătorie pentru pensionari rămân valabile până în 2015

După aproape două luni de aşteptare, pensionarii giurgiuveni îşi vor primi tichetele de călătorie gratuită odată cu talonul de pensie, în luna februarie. Măsura vine ca urmare a unei recente ordonaţe de urgenţă a Guvernului, prin care introducerea cardurilor de călătorie a fost amânată până la 1 ianuarie 2015.

Tichetele de călătorie cu reducere pentru pensionari trebuia să fie înlocuite cu legitimaţii de tip card încă de anul trecut, însă, din cauza faptului că operatorii de transport nu au procurat cititoare de carduri, dar şi a lipsei de fonduri la nivelul Ministerului Muncii, acestă măsură a fost amânată pentru încă doi ani. În aceste condiţii, pensionarii vor primi, în continuare, tichete de călătorie compensate sau gratuite, după caz. Potrivit legii, pensionarii beneficiază de şase tichete de călătorie compensate 50%, iar deţinuţii politici şi refugiaţii primesc din partea statului 12 călătorii gratuite. În cursul săptămânii trecute Guvernul a adoptat o ordonaţă ce reglementează acest aspect.

Prin urmare, în februarie, odată cu taloanele de pensii, se vor primi şi aceste tichete de călătorie gratuită. În altă ordine de idei, pensionarii giurgiuveni trebuie să ştie că de luni  Casa de Pensii a început să primească cereri pentru biletele de tratament pe anul 2013. Aceste cereri sunt tipizate şi trebuie însoţite de talonul de pensie. Deocamdată, nu se ştie nici numărul biletelor de tratament ce revine Casei de Pensii Giurgiu şi nici perioadele sau staţiunile, însă cererile se primesc, deja, la ghişeele Casei de Pensii, urmând ca, după ce se va şti cu exactite numărul biletelor repartizate şi staţiunile, aprobarea acestor cereri să se facă computerizat, respectându-se  o serie de criterii foarte clare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!