La zi

Timbrul de mediu se plăteşte o singură dată

Taxa se plăteşte o singură dată şi se plăteşte pe criteriul emisiilor de dioxid  de carbon. În doar câteva cuvinte, aceasta a fost esenţa declaraţiei premierului Victor Ponta din cadrul şedinţei de guvern de miercuri, 16 ianuarie. ”Astfel se vor elimina acele situaţii aberante, în care avea omul o maşină veche de 10-15 ani, maşină care valora câteva sute de euro, dar ajungea să plătească 5000 de euro taxă. Şi pentru că am amintit de aberaţii, tot ieşită din comun era şi aplicarea acelui coeficient de depreciere la maşinile acelea foarte vechi. Hai să-i lăsăm pe oameni să le înstrăineze fără să-i obligăm să plătească taxe de cinci ori valoarea maşinii.”, a precizat premierul României.

Altfel, conform ministrului Mediului, Rovana Plumb, timbrul de mediu trebuie aplicat în cazul autovehiculelor comerciale numai după ce va fi returnată acciza din carburanţi conform modelului european practicat în mai multe ţări componente ale UE.

Pe de altă parte, o formulă ideală a acestei taxe are nevoie de o analiză serioasă şi transparentă, a atras atenţia zilele trecute Confederaţia Naţională Rutieră.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!