La zi Social

"Toţi şi-au făcut treaba!" Bilanţ al autorităţilor după ieşirea judeţului Giurgiu de sub avertizarea meteo

_DSC0815Prefectul Lavinia Crişu, alături de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca”(ISU) Giurgiu, colonel Emil Apostol, şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar şef Vasile Tache, au susţinut luni, 27 ianuarie, o conferinţă de presă în care au făcut, pe scurt, bilanţului zilelor sub cod portocaliu de viscol. 
„În judeţul Giurgiu nu a fost viscolul mai puternic sau mai slab decât în alte judeţe, dar noi am aplicat măsuri de prevenţie cu responsabilitate”, a spus Crişu, precizând că acest fapt a condus la ţinerea situaţiei, permanent, sub control.
În primul rând, bolnavii care necesitau internare şi femeile însărcinate, aflate în ultimele luni de sarcină, au fost transportaţi la spitale, înainte să intre în vigoare avertizarea meteo. Pe această cale, Lavinia Crişu a mulţumit firmelor care au realizat transportul acestora, dar şi persoanelor în cauză care au înţeles situaţia şi au acceptat să fie internate.
Prefectul le-a mulţumit şi cetăţenilor care au înţeles că în plin cod portocaliu nu trebuie să plece la drum, dacă nu au o reală urgență. Felicitări şi mulţumiri au primit şi cei de la ENEL, pe de-o parte angajaţii, care au lucrat la foc continuu pentru remedierea defecţiunilor, dar şi noul director, Petre Stoian, care, potrivit Laviniei Crişu, a fost permanent în teren, alături de oamenii săi.
Colaborare şi între primari
„Toţi şi-au făcut treaba”, a mai spus prefectul, mulţumind totodată şi Serviciului de Ambulanţă, dar şi primarilor din întreg judeţul.
„Încă o dată, cetăţenii şi primarii judeţului Giurgiu au demonstrat că suntem solidari. Primarii s-au ajutat mult unul pe celălalt, dacă unul dintre edili termina deszăpezirea, trimitea şi altuia utilajele. A fost o colaborare extraordinară”, a zis Crişu.
„Şi noi am avut la fel de multă treabă ca şi colegii din celelalte judeţe, dar ne-am făcut meseria pe tăcute şi prin organizare şi cooperare”. Declaraţia îi aparţine şefului ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol. El a spus, luni, la conferinţa de presă, că reprezentanţii instituţiilor au învăţat din experienţa anilor trecuţi, mulţumind colegilor din toate structurile pentru felul în care au acţionat. De asemenea, a felicitat şi el primarii giurgiuveni.
„Nu am avut oameni care să fi avut de suferit şi să nu fi ajuns la ei. Am lucrat prin dispeceratul integrat, cu Ambulanţa, şi am învăţat fiecare din experienţa celuilalt. Mulţumesc şi eu primarilor, sunt extraordinari, au răspuns prompt indiferent de oră şi indiferent de problemă(…) Nu am apărut la televizor, pe posturile naţionale, deci, înseamnă că ne-am făcut treaba bine”, a subliniat Apostol.
Niciun accident rutier
Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar şef Vasile Tache, a spus că în cele peste 2 zile de cod portocaliu de viscol, au fost pe teren 200 de poliţişti, în schimburi de 12 ore, ajutaţi de jandarmi şi poliţişti de la ordine şi siguranţă publică. „În această perioadă nu am avut niciun accident rutier, iar acest lucru se datorează atât prezenţei în teren a colegilor, dar şi faptului că oamenii au înţeles mesajele noastre de a nu pleca la drum pe acea vreme”, a spus Tache.
Oamenii legii au ţinut legătura permanent cu cei din vamă, cea română cât şi cea bulgară, dar şi cu autorităţile din judeţele limitrofe, pentru a şti în orice moment care sunt valorile de trafic.
Atunci când s-a impus, au fost luate măsuri de restricţionare sau închidere a traficului rutier şi vă reamintim că printre drumurile cu probleme, se numără DN 5, Dn 41, drumurile judeţene 503, 412 A, 611, 411, dar şi câteva comunale.
Luni, 27 ianuarie, la orele prânzului, toate fuseseră deschise, cu excepţia tronsonului din DJ 503, cuprins între Onceşti-Toporu, la care încă se lucra pentru deszăpezire.
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!