La zi

Tracum, pe cale de dispariție? Vom avea alt operator de transport în comun în Giurgiu?

autobuz

Cititoare de carduri pentru giurgiuvenii ce beneficiază de gratuitate, autobuze și trasee noi – asta cere municipalitatea operatorilor de transport în comun ce se vor înscrie la licitația pentru concesionarea acestui serviciu în Giurgiu, licitație ce va fi organizată dacă membrii Consiliului local vor aproba propunerea Executivului, în ședința din luna septembrie.

Nemulțumirile Primăriei față de activitatea operatorului de transport în comun local, societatea Tracum, sunt cunoscute de mult, la fel ca și reproșurile pe care le fac giurgiuvenii acestei societăți. Într-o recentă conferință de presă, primarul Nicolae Barbu a anunțat că, în ședința din luna septembrie, Consiliului local i va fi supusă spre aprobare propunerea de a se organiza o licitație pentru concesionarea acestui serviciu.

După cum se știe, gratuitatea acordată de municipalitate pensionarilor și altor categorii defavorizate este contestată, atât de Tracum, cât și de călătorii plătitori de bilete, care se plâng că, din această cauză, autobuzele sunt mereu aglomerate.

Pe de altă parte, Primăria nu poate avea un control exact asupra numărului călătorilor ce beneficiază de aceste gratuități care folosesc autobuzele Tracum. De aceea, pensionarii și ceilalți giurgiuveni care merg gratis urmează să primească carduri speciale, iar operatorii ce se vor înscrie la licitație vor fi obligați să își doteze mijloacele de transport cu cititoare de carduri.

Dotarea cu cititoare de carduri nu va fi, însă, singura condiție pentru înscrierea la licitație. Printre celelalte condiții ce vor trebui îndeplinite de firma ce va câștiga licitația se numără înnoirea parcului auto, dar și înființarea de noi trasee, solicitate de giurgiuveni.

 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!