Politic

Traian Băsescu l-a depăşit cu mult pe Ceauşescu

După propunerea de modificare a Constituţiei, fără niciun fel de studiu şi consultare dar “în numele descentralizării şi apropierii de cetăţean”, Traian Băsescu a iniţiat un nou proiect, de data aceasta vizând reorganizarea administrativă a României.Precizând că, în felul acesta ar fi economisite fonduri uriaşe care acum sunt direcţionate pentru funcţionarea aparatelor de stat din 41 de judeţene, preşedintele nu ne spune însă nimic despre costurile pe care le vor suporta cetăţenii pentru schimbarea actelor de identitate dar şi de proprietate, şi la ce distanţă trebuie să se deplaseze aceştia pentru a şi le procura. Ignorând un referendum popular şi în baza unor criterii ştiute doar de el, preşedintele ţării crede cu tărie în materializarea proiectului său, astfel că în viziunea sa viitoarele alegeri se vor desfăşura pe noua structură administrativă, la această dată fiind deja avansate capitalele viitoarelor judeţe/regiuni: Timiş, Craiova, Cluj Napoca, Iaşi, Braşov, Ploieşti, Constanţa şi Bucureşti.

Erijându-se într-un bun cunoscător al administraţiei şi regionalizării şi având sprijinul unanim al principalului partid de guvernământ, Traian Băsescu a precizat că, până la sfârşitul lunii, Guvernul urmează să-şi asume răspunderea acestui deziderat. Mai mult, domnia sa a precizat că pentru acest lucru nu este nevoie de revizuirea Constituţiei ci doar de schimbarea Legii Administraţiei Publice.

Cum era şi firesc, propunerile aberante ale preşedintelui au stârnit vii controverse în rândul opoziţiei care consideră că, Traian Băsescu, pe fondul pierderii credibilităţii,  foloseşte, în scop electoral, tot felul de tertipuri doar-doar pentru a se menţine la putere. Astfel, voci reprezentative ale USL precizează că toate reformele făcute sub guvernarea PD-L au fost realizate în numele românilor dar nu în interesul lor, aceştia devenind victime doar pentru că trăiesc într-o Românie prost guvernată de PD-L. Ca atare, toţi cei care se vor face complici în acest joc vor deveni responsabili pentru soarta ţării.

În acelaşi context, expreşedintele României, domnul Ion Iliescu, trage un semnal de alarmă vis-a-vis de disperarea lui Băsescu, atrăgând atenţia “că nici Ceauşescu nu şi-ar fi permis aşa ceva în toată megalonomia sa”, de unde deducem că, în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, avem de-a face cu un caz mult mai grav.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!