Social

Treabă de mântuială, ca la români…

iarba

Starea spaţiilor verzi din Giurgiu nu este, nici pe departe, una de lăudat. Nici în parcurile oraşului, dar nici în jurul blocurilor. Din păcate, şi în puţinele locuri unde se mai face câte ceva, lucrările sunt de mântuială. Un exemplu în acest sens este ansamblul blocurilor ANL de la Steaua Dunării.

Aici, în urmă cu mai mult de o săptămână, câţiva angajaţi de la Spaţii Verzi au venit şi au făcut curăţenie. Adică, au tăiat frumos iarba din jurul blocurilor, lăsând, într-adevăr, în urma lor un peisaj frumos. Numai că treaba a rămas – cum se întâmplă, de altfel, de multe ori în Giurgiu, şi nu numai – neterminată.
Mai exact, iarba cosită a fost aruncată undeva lângă tomberoanele de gunoi şi.. acolo a rămas, pentru că nimeni nu s-a mai învrednicit să o ridice. Evident, asta îi nemulţumeşte pe oamenii din blocurile respective, la fel cum îi nemulţumeşte şi adevărata junglă de care sunt înconjuraţi, pentru că, dincolo de platformele betonate ale celor patru blocuri, bălăriile cresc în voie, vegetaţia este mai mult decât… „luxuriantă” şi din peisaj nu lipsesc trestiile, stufărişul şi chiar… broaştele, toate ducându-te cu gândul nu la un cartier de locuinţe, ci la un sat din Delta Dunării, eventual.
Poate că, într-o bună zi, vom găsi şi la Giurgiu o lucrare făcută de la cap la cap, fără ca în urmă să mai rămână „urme”… însă, la cum merg lucrurile, e greu de crezut că ziua aceea este aproape!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!