La zi Social

Deşi nimeni nu a votat împotrivă, restructurarea creditelor CJ a fost respinsă

cj 24 iunAmânarea, cu 24 de luni, a plăţii a două credite contractate de Consiliul Judeţean a stârnit discuţii aprinse în şedinţa de marţi. Executivul propunea amânarea plăţii ratelor la cele două credite, pentru ca banii astfel disponibilizaţi să fie folosiţi pentru Spital şi DGASPC. Deşi niciun consilier nu a votat împotrivă, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat, pentru că 16 din cei 29 de consilieri s-au abţinut.
Executivul a solicitat consilierilor aprobarea pentru ca ratele aferente celor două credite (unul de 30 de milioane lei, celălalt de 10 milioane lei) pentru primele 24 de luni să fie amânate, iar banii astfel disponibilizaţi să fie folosiţi pentru finanţarea activităţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi, respectiv, Spitalului Judeţean. Discutat, mai întâi în Comisia economică, proiectul de hotărâre obţinuse 5 voturi pentru şi patru abţineri. Înainte de votul în plen, doi dintre consilieri şi-au justificat poziţia faţă de acest proiect.

Astfel, Constantin Buduru a explicat că nu va vota pentru restructurarea celor două credite pentru că aceasta ar însemna că şi viitorul Consiliu va fi împovărat de datorii şi nu vrea să lase o astfel de povară consilierilor ce îi vor urma. Nici vicepreşedintele Cristian Marciu nu a fost de acord cu propunerea Executivului. Supus la vot în plen, proiectul de hotărâre a obţinut 13 voturi pentru, însă nu a fost aprobat, deşi nimeni nu a votat împotivă. Aceasta pentru că ceilalţi 16 consilieri prezenţi la şedinţă s-au abţinut.
Preşedintele Vasile Mustăţea i-a atenţionat pe consilierii judeţeni că, prin votul dat, ar putea crea mari probleme în activitatea DGASPC şi a Spitalului Judeţean. Şi aceasta pentru că, în urma reducerii cu 25% a sumelor alocate de Guvern pentru protecţia socială, singura soluţie găsită de CJ pentru susţinerea acestor cheltuieli la Giurgiu era această restructurare. Asta după ce Mustăţea a negociat mai bine de trei luni cu băncile. „În condiţiile în care dumneavoastră, consilierii, aţi respins, în final, restructurarea celor două credite, vă atenţionez că am putea întâmpina mari dificultăţi în funcţionarea DGASPC şi Spitalului Judeţean!”, a precizat preşedintele Vasile Mustăţea.
C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!