Politic

Trebuie să ne intereseze pe cine trimitem în Parlamentul European

_DSC1760-001Într-o perioadă în care accesarea fondurilor europene reprezintă poate principala modalitate de dezvoltare a ţării noastre, alegerile europarlamentare nu pot fi decât deosebit de importante, pentru că trebuie să trimitem acolo oameni care pot şi ştiu să negocieze pentru noi. Despre acest subiect a vorbit recent, în conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Dumitru Beianu.
La întâlnirea cu presa locală, vineri, 14 martie, şeful liberalilor de la municipiu a declarat că, la nivel central, a fost deja stabilită lista cu locurile eligibile a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare. „Sunt, în principiu, aceleaşi nume ale unor oameni consacraţi în Parlamentul European, Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber. Lor li se adaugă Mircea Diaconu, Eduard Helvig – care are doar aproape un sfert de mandat şi va continua, suntem convinşi, în această structură-, şi o altă noutate Mihai Ţurcanu”, a spus liberalul giurgiuvean.
Dumitru Beianu a reamintit, însă, de problema întâmpinată în cazul lui Mircea Diaconu, cel care a demonstrat că dosarul penal în care a fost incriminat pentru abuz în serviciu nu a avut fundamentare, însă decizia ANI privind incompatibilitatea sa l-ar putea încurca la alegerile europarlamentare.
Legat strict de scrutinul din 25 mai, şeful liberalilor de la municipiu a anunţat că au început şi la Giurgiu pregătirile pentru campania electorală, printr-o consultare permanentă a celor 12 preşedinţi de organizaţii, astfel încât PNL „să regăsească, să recâştige, dar să şi păstreze alături de partid pe toţi cei care îşi leagă speranţele de PNL”.
Chiar dacă, în general, scrutinul pentru Parlamentul European nu prezintă prea mare interes pentru populaţie, Dumitru Beianu a explicat de ce aceste alegeri sunt deosebit de importante. „În Parlamentul European se stabilesc politici privind evoluţia pe piaţa muncii şi liberul acces al românilor pentru a căuta locuri de muncă în Europa. Este, iarăşi, de notorietate că în Parlamentul European sunt stabilite sumele foarte consistente ce alimentează sau completează bugetele naţionale pentru investiţii, în special. Acestea, la rândul lor, generează locuri de muncă. Şi este un început al unui parcurs care, dacă va avea o evoluţie reuşită şi mulţumitoare pentru noi, ne va da, în acelaşi timp, posibilitatea să fim apreciaţi la valoarea pe care am avut-o şi o avem privind conducerea naţională a PNL. Şi, în acelaşi timp, să solicităm sprijin pentru orice proiecte ale oraşului şi judeţului, care au nevoie de o asemenea susţinere pentru a fi puse în practică”, a concluzionat Dumitru Beianu.
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!