Actualitate La zi

Orice maghiar poate fi expulzat de pe teritoriul României dacă nu respectă legile şi Constituţia

constitutieTraian Băsescu, pe final de mandat(e), devine mai naţionalist şi mai puţin diplomat decât în anii anteriori, când liniştea guvernamentală îl obliga să danseze după cum îi dicta politica zilei. Aşa că după ce a criticat, cu proletară anvergură, acţiunile Rusiei de pe poziţia aliatului NATO disciplinat, Băsescu se uită chiorâş acum – la figurat, desigur – către segmentul unguresc al ţării, politicienii UDMR prinzând din nou glas după dispariţia USL.
Mai mult, după ce liderii Jobbik şi-au anunţat prezenţa pe teritoriul României pentru campania electorală din ţara vecină, Traian Băsescu a precizat că a discutat deja cu premierul, cu ministrul de Interne, cu structurile Ministerului de Externe şi, împreună, au hotărât că este necesar ca toţi politicienii maghiari ce ne vor vizita ţara în următoarele zile să înţeleagă că nu vor fi tolerate sub nicio formă mesajele ce contravin Constituţiei României. Desigur, este vorba aici de al treilea partid ca mărime din Ungaria, partid de extremă dreapta cu mesaje xenofobe, separatiste, vezi Ţinutul Secuiesc, antisemite, homofobe, neofasciste (chiar) în opinia unora.
Concret, după ce Traian Băsescu a amintit că şi el a făcut campanie electorală în Spania, Italia sau SUA pe lângă cetăţenii români din diaspora, dar nu şi-a permis niciodată abordări separatiste, a pretins de la politicienii maghiari fix aceeaşi atitudine în săptămânile ce vor urma. ”Statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei. Oricine poate fi cu uşurinţă expulzat în plin sejur de pe teritoriul ţării dacă nu respectă legile şi Constituţia României.” – a ameninţat preşedintele.
Virgil MOCANU        

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!