Actualitate Social

Trei zile de înscrieri la Evaluarea Naţională

inscrPeste 2.400 de absolvenţi ai claselor a opta din şcolile judeţului Giurgiu se pregătesc de examenul de Evaluare Naţională, care începe luni, 23 iunie. Până atunci, însă, ei au la dispoziţie trei zile pentru a se înscrie la examen.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 16-18 iunie, la secretariatele unităţilor de învăţământ absolvite. În cazul absolvenţilor promoţiei 2014, elevii nu au practic, nimic de făcut pentru a se înscrie la Evaluare, de toate formalităţile ocupându-se secretarii şcolilor, conform evidenţelor unităţilor de învăţământ.
Candidaţii din alte promoţii, însă, trebuie să prezinte, la secretariatul şcolii absolvite, mai multe acte, pentru a se înscrie la examen. Este vorba despre: certificatul de naştere (şi, după caz, cel de căsătorie), un act de identitate, foaia matricolă şi o adeverinţă din care să reiasă anul absolvirii şi faptul că nu a mai participat la alte etape ale examenului naţional.
Probele de Evaluare Naţională debutează luni, 23 iunie, cu examenul la Limba şi Literatura Română; marţi, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, proba scrisă la matematică este programată pe 25 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 16,00. Tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 20,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 28 și 30 iunie, urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 1 iulie.
C.M.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!