Social

Triplă destinaţie pentru fosta casă de tip familial „Sfânta Maria” din Oinacu

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, şi directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, Teodora Avram, au mers joi, 9 iunie, la Oinacu, la fosta casă de tip familial „Sfânta Maria”. Cei doi au studiat oportunitatea de a fi modernizate încăperile astfel încât să poată funcţiona acolo Centrul de Tranzit. De asemenea, imobilul ar putea găzdui însă şi adulţi cu handicap. Mai multe detalii am obţinut de la directorul DGASPC Giurgiu.„Ne gândim aşadar să mutăm aici Centrul de Tranzit, dar tot la parter dorim să realizăm locuinţe protejate pentru adulţii care se pregătesc să iasă din marile centre. De asemenea, la etaj, dacă vom putea, am vrea să deschidem un centru de îngrijire şi asistenţă de care avem mare nevoie, întrucât încercăm să le închidem pe cele mari din nordul judeţului”, a spus Teodora Avram.

Despre primii paşi în ceea ce priveşte proiectul de modernizare a clădirii din Oinacu ne-a vorbit şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

„Primii paşi şi cei mai grei sunt legaţi de identificarea surselor de finanţare. Însă, ne folosim de puţinele avantaje pe care le oferă totuşi criza economică, în a convinge firmele de construcţii că este mult mai bine să lucreze obţinând eşalonat banii pentru lucrările respective, decât să stea acasă în aşteptarea unor vremuri mai bune”, a spus Beianu, precizând că au fost deja identificate societăţi dispuse să investească în acest mod.

„Aici, la fosta casă de tip familial am pornit de la o idee simplă şi am ajuns la concluzia, alături de conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială, că dacă tot ne vom apuca de lucru, ar fi bine să eşalonăm pe mai mulţi ani lucrări care să ofere după aceea disponibilitate a întregului spaţiu pentru activităţi, evident, legate de funcţionarea DGASPC”, a mai subliniat edilul.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean ne-a spus că una dintre încăperile clădirii de la Oinacu va găzdui şi activităţile educative pe care preotul le desfăşoară cu elevii din comună.

„Am avut o solicitare încă de anul trecut din partea preotului din comună, pe care nu am uitat-o şi pe care o vom onora în acest an, şi anume să îi punem la dispoziţie o cameră din acest imobil, firesc, cu acces separat. Nu o dată am nimerit aici în timpul unor foarte interesante şedinţe de lucru, la ore suplimentare ţinute cu copiii din Oinacu, cursuri pe care preotul şi dascălii le susţin pentru a-i învăţa pe micuţi multe lucruri interesante”, a mai spus Beianu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!