Social

Robin Hood, pescar la Dunăre

Au deprins tehnici de pescuit, clovnul Pepo i-a transformat în personaje de poveste şi au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe. 30 de copii instituţionalizaţi din Giurgiu au avut parte, sâmbăta trecută, pe 11 iunie, de o zi memorabilă, participând la un concurs de pescuit.Cei 30 de copii, instituţionalizaţi în cinci case de tip familial din Giurgiu, au mers week-end-ul trecut la bazinul piscicol Izvoarele 1, pentru a lua parte la concursul de pescuit organizat de Asociaţia Pescar Sportiv din Bucureşti, cu sprijinul administraţiei bazinului piscicol menţionat.

Dacă la Giurgiu a plouat aproape toată ziua de sâmbătă, la Izvoarele, se poate spune în mod miraculos, exact în intervalul în care s-a desfăşurat concursul,  micii pescari şi organizatorii s-au bucurat de o vreme însorită.

Copiii care au participat la cea de-a 5-a ediţie a competiţiei au vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Pentru cei mai mulţi dintre ei, concursul, dotat cu cupa Robin Hood, este prima astfel de întrecere.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, organizatorii s-au străduit ca celor mici să nu le lipsească nimic. Transportul, tricourile, şepcile şi toate cele necesare pescuitului au fost asigurate de Asociaţia Pescar Sportiv, cu sprijinul  mai multor sponsori.

Nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos, Ionut Chirigiu – administrator al bazinului piscicol având grijă ca, atât la sosire cât şi la plecare, copiii să aibă parte de mese copioase în aer liber, ei primind şi pungi cu dulciuri pentru acasă.

Ziua a fost plină de surprize pentru cei 30 de copii, una dintre acestea fiind şi prezenţa lui Pepo, un clovn care, după ce i-a antrenat în numeroase jocuri, le-a împlinit dorinţa de a deveni, prin face-painting, prinţese, fluturi, piraţi, clovni sau tigri. Toţi copiii au primit  diplome de participare iar primii trei clasaţi au primit şi cupe.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!